Kezdőlap Rendőrségi hírek Fokozott ellenőrzések Bács-Kiskun megyében

Fokozott ellenőrzések Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Az ittas vezetés visszaszorítása érdekében tartottak akciókat a Bács-Kiskun megyei rendőrök, összesen 423 sofőrt ellenőriztek.

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására. A felelős és jogkövető közlekedési magatartással a balesetek megelőzhetőek. Az ittas járművezetők a biztonságosan közlekedők számára kockázati tényezőt jelentenek, ezért a megye közútjain további ellenőrzésekre lehet számítani.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. március 4-én 20 és 2017. március 5-én 2 óra között fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre Szabadszállás, Dunavecse és Kunszentmiklós városában. A közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetés visszaszorítása érdekében megtartott akcióban a kunszentmiklósi rendőrök 121 sofőrrel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, amelynek eredményeképpen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt egy gépjárművezetővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

 

Ugyanebben az időtartamban a kiskunhalasi rendőrök a bajai, a kiskőrösi és a kalocsai kollégákkal közösen Kiskunhalason 302 gépkocsivezetőt ellenőriztek, akik közül két sofőrrel szemben ittas vezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Egy gépjárművezetőt – a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt – helyszíni bírsággal sújtottak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ittas állapotban ne vezessenek gépjárművet!