Kezdőlap Állati Jelenleg is zajlik a Balaton-Kupa Csengődön – Németh Istvánnal, az esemény egyik...

Jelenleg is zajlik a Balaton-Kupa Csengődön – Németh Istvánnal, az esemény egyik szervezőjével beszélgettünk

Az Alföldi Régió Magazin csapata a ma délutánt Csengődön tartja, ahol a mai nap folyamán kerül megrendezésre a Balaton Kupa elnevezésű színvonalas rendezvény.
Németh Istvánt, a KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájának igazgatóját és egyben a Balaton Kupa egyik fő szervezőjét kérdeztük az immáron XIX. alkalommal megrendezésre kerülő programról, amely nagyszerű sportolási lehetőséget biztosít a település és a környék gyermekei számára.

„1998-ban alapítottuk a Balaton Kupa elnevezésű rendezvényünket, amelyet egyik kedves kollégánk, Balaton József emlékére szántunk. Eme számunkra kimondottan jeles esemény alkalmából minden évben összegyűlnek a környék általános iskolás csapatai és egy-egy foci meccs keretében emlékeznek Balaton József tanárúrra és kiemelkedő munkásságára.
A Csengődi Önkormányzat támogatásával és Kállai István, volt képviselő-testületi tag és alpolgármester segítségével évről-évre egyre nagyobb sikerekre tehetünk szert.
Ezek a meccsek nagyon jó hangulatban szoktak telni, hiszen a szervezők számára a fiatalok sportolási lehetőségeinek a támogatása, illetve az intézmények közötti kapcsolattartás egyaránt fontos” nyilatkozta Németh István.

Kállai István, a Balaton Kupa másik szervezője hozzátette, hogy a rendezvény jövőre ünnepeli a XX. jubileumi esztendejét, amelynek keretében még nívósabb, színvonalasabb programot kívánnak létrehozni az érdeklődők és az általános iskolás gyermekek számára.

A XIX. alkalommal megrendezett családias hangulatú Balaton Kupán egyébként 4 csapat játszik, amelyekben 11-11 fő küzd a Kupáért.