Kezdőlap Partnereink Jeles jubileumot ünnepelt Helvécia

Jeles jubileumot ünnepelt Helvécia

Szikrázó napsütésben, remek, családias hangulatban, méltó módon ünnepelte meg Helvécia lakossága a település fennállásának 125. évfordulóját. A Petőfi Sándor Művelődési Otthon előtti parkban – a színvonalas programok mellett – többek között disznótoros ebéd és tortasütő verseny várta az érdeklődőket.

„Számunkra a mai nap egy hatalmas ünnepet jelent, és büszkén tekintünk a 125 éve Balaton-felvidékről ideérkező telepesekre, akik később felvirágoztatták Helvéciát – nyilatkozta Balogh Károly polgármester.

Elődeink példáját követve mi is Helvécia fejlődéséért fáradozunk, s ennek érdekében pályázati forrás felhasználásával szeretnénk egy új bölcsődét, és új óvodát építeni, mert az egyik óvodánk már kicsinek bizonyul. Bölcsődére nagy szüksége lenne az itt élőknek. A céljaink megvalósulása után két óvodával, két iskolával, két orvosi rendelővel és egy bölcsődével rendelkeznénk. Ezt követően a régi óvodaépületbe helyeznénk át az egyik védőnői szolgálatot, valamint kialakítanánk benne egy többfunkciós közösségi teret is. További terveink között szerepel, hogy útalappal látnánk el a település 5 utcáját, illetve Kecskemét irányába 1 km hosszan stabilizálnánk a Kiskőrösi utat.