Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akták: ittas vezetők és balesetet okozó sofőr

Lezárt akták: ittas vezetők és balesetet okozó sofőr

A kecskeméti és a kiskunhalasi rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be több közlekedési bűncselekmény ügyében folytatott nyomozást.

Kecskeméten, a Sutus soron 2017. február 25-én igazoltatatták a rendőrök D. Norbert 32 éves helyi lakost, aki személyautójával a megalapozott gyanú szerint ittasan közlekedett. Négy nappal később újabb sofőrt ellenőriztek a megyeszékhelyi rendőrök Helvécián, a Kiskőrösi úton. A személygépkocsival közlekedő O. István 53 éves helyi lakos esetében is pozitív értéket jelzett a légalkoholmérő készülék. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai mindkét férfival szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

Kiskunhalason, a Tulipán utcában 2016. július 26-án 17 órakor egy Mercedes Vaneo típusú személyautójával közlekedett egy 55 éves nő a Keceli út felől. Haladása során balra kanyarodott a Gyárfás utcába, amikor az ott közlekedő 65 éves kerékpárost – a megalapozott gyanú szerint a kanyarodásra vonatkozó szabályok megsértése miatt –  elütötte. A baleset következtében a kerékpárt hajtó nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A kiskunhalasi rendőrök a személygépkocsi sofőrjét – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Kecskeméti és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a nyomozásokat a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg.