Kezdőlap Zenei élet SarahMckenzie: Paris intheRain

SarahMckenzie: Paris intheRain

A még mindig csak huszonnyolc esztendős, Melbourne-i születésű szép szőkezongorista-zeneszerző- hangszerelő-énekes hölgy: SarahMckenzieegy változatos hangulatú, nagyon kellemesen bensőséges új lemezzel jelentkezett a napokban azUniversal kiadónál.

„Párizs az esőben” – így szól a címadó dal: egy az öt közül, melynek zenéjét és szövegét is a magával ragadó hatású ausztrál előadó hölgy írta. „Teljesen szerelmes vagyok Párizsba. Ez egy valóban varázslatos város. Annyira gyönyörű, oly sok adottsággal és lehetőséggel a kultúrára, az ételekre és a divatra. Szerettem volna írni egy dalt, amely teljességében kifejezi egész Párizs szépségét, varázsát, és szellemét.” – mondta el a dal kapcsán SarahMckenzie.

Akinek nemcsak ez a szerzeménye, de a lemezen hallható többi négy dala (OneJealous Moon,Don’t Be A Fool,Onward And Upward,RoadChops) is nagyszerűen illeszkedik be az olyan közismert sztenderdek sorába, mint: a Tea ForTwo, Little GirlBlue, I’m Old Fashioned, WhenInRome, Triste, EmbraceableYou,In The Name Of Love, vagy a Day In, Day Out.A nagy klasszikusok: Youmans,Rodgers, Kern, Coleman, Jobim, Gershwin, Rankin, Bloom – és mellettükSarahMckenzie saját szerzeményei egyenletes, stabil sort alkotnak; és ez nagyban köszönhető a zongorista-énekesnő jól sikerült, azonos hangulatot képviselő hangszereléseinek is. „Nagyobb mélységet vittem a hangszereléseimbe.” – mondta ennek kapcsán; és valóban nagyon kifinomult, stílusos, és hallgatóhoz közeli a dalok megszólalása.

A nagy amerikai daloskönyv közismert darabjaiban és saját szerzeményeinek megszólaltatásában olyan jazz-kiválóságok működtek közre a lemez feljátszásában, mint a vibrafonos Warren Wolf (aki ugyancsakszerepet kapott a művésznő előző: WeCould Be Lovers című albumán), a gitáros Mark Whitfield és az akusztikus gitáros RomeroLubambo, a bőgős Reuben Rogers, és a dobos GregoryHutchinson. Nagyon erős a fúvós szekció is: trombitán DominickFarinacci, altszaxofonon Scott Robinson, tenorszaxofonon Ralph Moore, fuvolán pedig JamieBaumjátszik a különböző dalokban.

A jövő hét végén, Kecskeméten nagyszabású jazz eseményre kerül sor a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál jóvoltából, melynek idei tematikája a női előadók – és ennek kapcsán számos hölgy jazzista jön zenélni és fellépni szerte a világból.SarahMckenzie éppen nem, de ez a remek lemez jó felvezetés a mindig jó hangulatú fesztiválhoz.

AzUniversal neves jazz-márkája: az „impulse!”legújabb megjelenésénbármelyik jazzbarát számára mindvégig és minden fenntartás nélkül nagyon kellemesen hallgatható, a szó legjobb értelmében szórakoztató, nagyon színvonalasan populáris jazz-lemezzel rukkolt ki. Igazi klubhangulatot, jókedvet és minőséget hoz a szobánkba vagy az autónkba ez a CD. A máris többszörösen díjnyertesSarahMcKenzieúj lemeze mindennél ékesszólóbban reprezentálja a műfajba friss vért ömlesztő, egyre erőteljesebb ausztrál jazz élet kiválóságát és ötletgazdagságát.