Kezdőlap Diákélet Színes Március 15-ei programok Kecskeméten

Színes Március 15-ei programok Kecskeméten

Idén is színes programok várják Önöket Kecskeméten március 15-e alkalmából. A Cifrapalotában fél tíztől ünnepi forgatag és múzeumpedagógiai foglalkozás várja az érdeklődőket.

 

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely délelőtt tíz és tizenkettő között papírkokárdás csákó és papírkard készítésére invitálja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Fél három és fél öt között gombos filckokárdát készíthetnek az érdeklődők.

Az Ifjúsági Otthonban tizenegy és három óra között Pilvax Nosztalgia Kávéház vár mindenkit a tükörteremben. Tizenegy és egy között pedig mesés-bábos kézműves játszóházban lehet részük az arra járóknak. Fél tizenkettőtől Háry János kalandjait izgulhatjuk végig Hári Viktória, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 12. osztályos dráma tagozatos tanuló egyszemélyes bábelőadásában, valamint egész napos kézműves programok várnak mindenkit.

A Városháza első emeletének 2-es termében Máday Norbert magángyűjteményéből összeállított kiállítást megnyitóján vehetünk részt. A kiállítás március 17-ig megtekinthető.

A Városháza előtti Kossuth téren ünnepi beszédet mond Dr. Fülöp Tamás főiskolai tanár, a Pallasz Athéné Egyetem mb. tudományos rektorhelyettese. Az ünnepség koszorúzással zárul a Kossuth szobornál.

Két órától Tavaszváró ünnepség a Nyíri-erdőben.

Este hát órától az Ars Nova Énekegyüttes hangversenye lesz hallható a Városháza Dísztermében.