Kezdőlap Események Újabb öt évre ítélték Stadler Józsefet

Újabb öt évre ítélték Stadler Józsefet

 

„Számos tervem van a jövőre nézve, többek között a nevemmel kapcsolatban, amelyet egykor levédettem. Többen meg szeretnék vásárolni a Stadler nevet, én viszont kizárólag minőségi termékekhez vagyok hajlandó hozzájárulni.”nyilatkozta Magazinunknak Stadler József az ítélethozatal előtti percekben a jövővel kapcsolatos tervekre válaszolva.

 

Az akasztói – egykori milliárdos vállalkozó ítélethozatalára március 3-án délelőtt került sor a Kecskeméti Törvényszéken. Stadler József a vád szerint 2007 és 2010 között a tulajdonában álló cégek nevében kibocsátott és befogadott, valótlan tartalmú számlák befogadásával áfát akart visszaigényelni, valamint csökkentette a cégek adófizetési kötelezettségét, amellyel csaknem 420 millió forint kárt okozott.
Az ügyészség indítványozta a börtönbüntetést, a vádlott, Stadler József és a védője, Balázs László Tibor felmentést kívánt kérni.

 Végül a Kecskeméti Törvényszék 5 év börtönbüntetésre ítélte a 66 éves vállalkozót csalás és magánokirat hamisítás miatt,

amelyből – változó egészségügyi állapota miatt – 2,5 évet kell kötelezően börtönben töltenie. Az ítélet nem jogerős, így a vádlott és ügyvédje fellebbezhetett és újra tárgyalást kért.

Stadler József az ítélethozatal után elmondta, hogy felmentésre számított az ügyben és nem érzi magát bűnösnek, így ügyvédjével kérte mielőbbi felmentését.