Kezdőlap Események Disztl Borgazdaság – A természet ízei palackokba zárva

Disztl Borgazdaság – A természet ízei palackokba zárva

Az immáron VIII. alkalommal megrendezésre kerülő kiskőrösi Agrár-Expón a helyi Disztl Borgazdaság is képviseltette magát ízletes bio borkülönlegességeivel, amelyet nem csak megvásárolhattak, de akár meg is kóstolhattak az érdeklődők.

 

A Disztl Pincészet évek óta sikeresen állja meg a helyét díjnyertes bio boraival Kiskőrösön és Bács-Kiskun megye számos településén egyaránt, így nem a véletlen műve, hogy az agrártalálkozón is megtalálhattuk a rendkívül változatos, mégis minőségi alapanyagokkal és magas szakértelemmel készített boraikat.

Az eseményt követően Disztl Gábor, a Disztl Pincészet tulajdonos-borásza kalauzolt el minket a több évtizedes tapasztalattal végzett termelői borkészítés – és kimérés rejtelmeibe, valamint a környéken szinte hiánypótlónak számító bio-borok pozitívumaiba.

„ A minőségi bortermelés gyakorlatilag végig kísérte eddigi életemet, hiszen már édesapám is ezzel foglalkozott.
Immár negyedik esztendeje, hogy termelői borkiméréssel foglalkozom, amelyet a Disztl Borászat pincészetében, valamint ezentúl különböző kitelepüléseken is meg lehet majd vásárolni, esetleg kóstolni.
A 4,5 hektárnyi területen termelt, természetes módszerekkel művelt bioborok előállításakor elkerüljük a műtrágyák, különböző növekedés szabályozók és szaporítóanyagok, színező- és festékanyagok, tartósítószerek használatát, azok ugyanis szermaradványokat hagyhatnak a borban, ezzel rontva annak minőségét.
 A bioborok készítésénél a hangsúly a természetes módszerekkel folytatott művelésen van. Egy biogazdaságban csak a természetes alapanyagok – kén, réz, vízüveg, kőporok, növényi kivonatok – jöhetnek számításba, ezzel garantálva a természetközeli, páratlan ízvilágú borokat.”

 

A Disztl Pincészet borai között cserszegi fűszeres, kékoportó és a számos díjat elnyert kékfrankos típusú rosé is megtalálható, így kínálva lehetőséget arra, hogy bármilyen alkalom adtán megállja a helyét minőségi termékeivel.

Érdemes figyelnünk a Disztl Borgazdaság kitelepüléseire, hiszen hamarosan egyre több rendezvényen kóstolhatjuk meg a töretlen népszerűségnek örvendő bio boraikat, vagy akár meg is vásárolhatjuk azokat a telephelyükön, Kiskőrösön.

Disztl Gábor
6200 Kiskőrös,
Hrúz Mária utca 22.

Tel. 06/ 30 347 44 94

Email: [email protected]