Kezdőlap Kecskemét Elvitte a pontokat a Csömör!

Elvitte a pontokat a Csömör!

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Rubeola FC Csömör : 0-2 (0-0)

 

Hétfőn este Kecskemétre látogatott a tavaly még NB I-ben vitézkedő Rubeola, és óriási taktikai csatában, helyzeteikkel jól sáfárkodóan felülkerekedett a hírös városi alakulaton, ezzel visszavágva az alapszakaszban elszenvedett vereségekért.

 

A mérkőzés elején egymásnak ugrott a két csapat, amiből az első percekben a Rubeola volt veszélyesebb, ám a kecskeméti kontrák folyamatosan hordozták magukban az állandó hazai gólveszélyt. A hazaiak hálóőre Gyenes többször bravúrosan védett a mérkőzés ezen periódusában. A 10. perctől átvette a játékirányítását a Scoregoal, többször sikerült nekik lehúzni a labdát a pálya szélére, és onnan lőtték be a centernek a labdákat, ami zavart is okozott a csömöriek védelmében. Egy ilyen zavar a 13. percben majdnem gólt ért, bedobással jött a vendég együttes, és az agresszív letámadás következtében az oldalvonalról mindenki meglepetésére saját üres kapujába passzolt a védő játékos, ám miután a labdaérintés nélkül haladt át a gólvonalon, így gól helyett szöglettel jöhetett a kecskeméti csapat. Érdekes, futsal pályán nem látható jelenet szemtanúi lehettek a kilátogató szurkolók. A félidő hátralévő részében dominált a kecskeméti együttes, de vagy a csömöri kapus védett, vagy elkerülték a lövések a kaput. Egy alkalommal Dobosi lövésénél még a kapufa is megszólalt, ám az első félidőben gól nem született. (0-0)

A második félidőre a vendég együttes érkezett frissebben, a több éves NB I-es tapasztalattal rendelkező Jenei Ottó irányította vendég együttes 25. percben meg is szerezte a vezetést. A jobboldalon végrehajtott tökéletes kényszerítőt követően Jenei került ziccerbe, és 6 méterről nem hibázott. (0-1) Ekkor a hazai csapat, a kapott góltól megzavarodott, nehezen, körülményesen szövögették támadásaikat, és mikor el is érték az ellenfél kapuját, támadásaikban nem volt átütő erő. A Csömör okosan, taktikusan visszaálltak egy nagyon szilárd védelmi falba, és a kontra lehetőségekben keresték az újabb gólszerzési lehetőséget.

És ez a taktika kifizetődővé vált, a 30. percben egy hazai védelmi megingást kihasználva, labdát csentek a hazai térfélen és Érsek R. az adódó lehetőséget megköszönve higgadtan fejezte be a helyzetet. (0-2) A Scoregoal mindent egy lapra feltéve elővette az 5 a 4 elleni taktikát, és vagy Dobosi, vagy Marozsinak sikerült is helyzetbe kerülniük, ám lövéseiket védte az ellenfél kapusa. Így ugyan küzdött a szépítő találatért a haza alakulat, ám pontatlanságuk végül a vesztüket okozta, és a Csömör egy nagyon taktikus, rutinos játékkal elvitte a Kecskemétről a pontokat.

 

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Ha nem tudunk gólt szerezni, akkor az biztos, hogy nyerni is nehéz lesz. Tudtuk, hogy nem lesz sok gólos mérkőzés, és ez be is igazolódott. De az felfoghatatlan a számomra, hogy hazai pályán nem tudunk betalálni, pedig a helyzeteink megvoltak! Erre nagyon rövid úton, de megoldást kell találni, hiszen jövő héten újra itthon játszunk, fogadjuk a Vác csapatát.”

 

 

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök