Kezdőlap Diákélet Jelenleg is zajlik az Országos Robotika Konferencia és Tehetségnap a Bányai Júlia...

Jelenleg is zajlik az Országos Robotika Konferencia és Tehetségnap a Bányai Júlia Gimnáziumban

 

Az április 8-án egész napos programok keretében megrendezésre került konferencia hiánypótlónak számít, amely Szemereyné Pataki Klaudia KMJV Polgármesterének védnöksége alatt, illetve KMJV önkormányzatának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

A Robotika Konferenciára az ország számos pontjából, többek között Budapestről, Debrecenből, Szegedről, Egerből, Győrből, Tatabányáról és Sopronból is érkeztek látogatók.
A konferencia  keretében olyan aktív műszaki tudományokat, természettudományokat, informatikai ágazatokat művelő személyek is népszerűsítik a robotikát, akik mind az oktatáspolitikai, piacvezető műszaki cégek, Nonprofit szervezetek, mind pedig az egyetemi oktatók, középiskolai tanárok, egyetemi hallgatók, szülők, valamint a kiemelt robotika műhelyek képviseletében vesznek részt az eseményen.

A délelőtti plenáris előadások után, délután interaktív szekciófoglalkozásokon lehet megismerkedni a LEGO oktatási módszertanával, valamint a jövő hitech oktatási eszközeivel.
A tervezett konferencia sokkal nagyobb érdeklődést váltott ki, mint amire oktatási témában (főleg műszaki tudományok terén) számítottak a szervezők.

Dr. Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, őt követően pedig Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere nyitotta meg a konferenciát.
A nap további részében különböző, a robotikát népszerűsítő előadásokon, bemutatókon vehetnek részt a vendégek.