Kezdőlap Események Kecskemétre érkezik a Családi Meseváros program

Kecskemétre érkezik a Családi Meseváros program

A Családi Meseváros olyan értékteremtő, tájékoztató, kulturális és szórakoztató családi élményprogram, amely egyedülálló módon biztosít minőségi szórakozási és tartalmas időtöltési lehetőséget a gyermekekkel érkező szülőknek, családoknak. 

A családi játéktérben mindenki kedvére alakíthatja, festheti, díszítheti saját mesebeli házát és gyarapíthatja a folyamatosan épülő Mesevárost. A város építésénél játékmesterek segédkeznek a gyerekeknek és szüleiknek. A házak épületeinek alap faszerkezete és egyes épületei előre elkészített, fa és karton anyagból gyártott építmények. Biztonságos, esztétikus és stabil keretet adnak a kreatív alkotótevékenységhez. Az épületek méretüket tekintve a gyerekek számára ki-be járhatók, szerepjátékra alkalmasak, lehet bennük bujkálni, kuckózni, de a legfontosabb tevékenység az épületek alakítása, festése.

Mindemellett a helyszíneken túl a virtuális térben is létesül egy Családi Meseváros. A játék Facebook-oldalán a házakról készült fotókat a szervezők feltöltik, ahol a májusig gyarapodó házak közül közönségszavazatok alapján választják ki a legkreatívabb alkotásokat, melyek értékes családi programokra szóló különdíjban részesülnek.

A programokon a kreatív családi játékok mellett családpolitikai témájú tájékoztató anyagok is hozzáférhetőek lesznek.

A családoknak szóló játszóprogram-sorozat kecskeméti együttműködő partnere a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 

Időpont: 2017. május 1., hétfő 9-18 óra

Helyszín: városi majális, Benkó Zoltán Szabadidőközpont