Kezdőlap Diákélet Kecskemétre látogatnak az OTP Bank Fogászati Roadshow önkéntesei

Kecskemétre látogatnak az OTP Bank Fogászati Roadshow önkéntesei

Fotó: Gordon Eszter

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önként fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban, sőt még Erdélyben is biztosítanak ingyenes fogászati szűréseket, kezeléseket és szaktanácsadásokat a gyermekek részére.  

A programot idén is támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország, akik

a gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak,

segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.
Az OTP Bank Fogászati Roadshow ezúttal Kecskemétre, a Juhar utcai Speciális Általános Iskolába látogat el április 20-án, hogy önkéntességével segítse a gyermekek fogápolási szokásait.

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőt az OTP Bank adományozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 1995-ben. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek, megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindezt játékos formában, hogy a gyerekek megtapasztalhassák nem kell félniük a fogorvostól, fogászati vizsgálattól. A roadshow helyszínein arcfestők és kézművesek szórakoztatják a vizsgálatra várakozókat.

Forrás: internet

A gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank célja, hogy 2017-ben is legalább annyi fogászati szűrést végezzenek a Roadshow keretében, mint a korábbi években. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly összesen 5570 magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták, kezelték, és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrések eredményei megerősítették, hogy továbbra is nagyon fontos a megelőzés, a helyes fogápolás tanítása és a fogorvosok által végzett felvilágosítás.

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2017. május 13-21. között utaznak Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.

A kecskeméti időpont:
Kecskemét
Juhar Utcai Speciális Általános Iskola- Egészségnap,
Juhar u. 23
Április 20., csütörtök
8-13 óra között