Kezdőlap Diákélet Kecskemétre látogattak az OTP Bank Fogászati Roadshow önkéntes fogszakorvosai

Kecskemétre látogattak az OTP Bank Fogászati Roadshow önkéntes fogszakorvosai


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot.
A Szolgálat önkéntes fogorvosai április 20-án a kecskeméti Juhar Utcai Speciális Általános Iskola intézményébe is ellátogattak, ahol ingyenes fogászati szűrést, illetve szaktanácsadást nyújtottak a gyermekek részére.




„Az OTP Bankkal régóta jó a kapcsolatunk, így tavaly megkerestek minket, hogy szívesen támogatnák az intézményünket. Nagyvonalú anyagi támogatásukból sikerült megvalósítanunk egy növényházat az intézmény udvarán, ahol kertészkedhetnek a gyerekek, így ez nagymértékben hozzájárul a szakiskolások tanulmányi munkáihoz, sikereihez.
Nemrég kaptunk egy olyan felajánlást az OTP-től, amelynek keretében ingyenes fogászati szűrést biztosítanak a tanulóinknak. Különösen örültünk a lehetőségnek, hiszen az iskolában tanuló diákoknak olykor nehézséget okoz eljutni egy orvosi rendelőbe, esetleg várakozni ott.
Ez az első ilyen szűrővizsgálati alkalom, amelyet az OTP szervez az intézményünkben, azonban a jövőben is szívesen fogadjuk az efféle támogatásokat.”

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőt egyébként az OTP Bank adományozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 1995-ben.

„Kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a gyermekek fogápolási szokásaira, ők ugyanis még nem feltétlenül tudják megfelelően gyakorolni a szabályos fogmosási technikát. . A szűrés lényege, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a fogászati szűrés fontosságára, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosítást adjunk nekik, valamint megmutassuk az egészséges táplálkozás, valamint a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindent játékos formában. Célunk, hogy a gyermekek megtapasztalhassák, hogy nem kell félniük a fogorvosoktól, a fogászati vizsgálatoktól.”


A barátságos környezetben zajló fogászati szűrővizsgálat után a gyermekek egy-egy OTP-s fogmosópoharat, illetve Colgate fogkrémet kaptak, azt követően pedig ingyenes arcfestésen és egyéb kézműves foglalkozásokon vehettek részt.