Kezdőlap Diákélet Lezajlott a márciusi Éjszakai Forgatag a Spartacusban

Lezajlott a márciusi Éjszakai Forgatag a Spartacusban

Lezajlott a márciusi Éjszakai Forgatag, melyen a sok érdeklődő mellett két vérbeli honvéd és egy világutazó hegymászó is jelen volt, az est mérkőzéseinek hevében pedig forrongott a légkör!

Március utolsó éjszakáját is sok család – közel 200 érdeklődő – töltötte a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában, az év harmadik Éjszakai Forgatagán.Gyermekek és szüleik csillogó szemekkel nézték a teljes menetfelszerelésben, korabeli puskával előttük álló honvédeket, a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület két tagját, akik egyesületük történetéről és mindennapjairól is meséltek. Őket követően Kertész Zoltán repítette el a közönséget Ruandába, akit a legkisebbek is elvarázsolva hallgattak! Ízelítőt kaphattunk az ország történelméből, kultúrájából, a hegyi gorillák életéből, és bepillanthattunk a hegymászás rejtelmeibe is, mindezt gyönyörű képekkel és érdekes sztorikkal fűszerezve.

A látványos előadásokat követően felbolydult a csarnok, megkezdődtek ugyanis a darts, csocsó és asztalitenisz mérkőzések, ahol kicsik és nagyok, szülők és gyermekek együtt játszottak a minél fényesebb érmekért.

Csocsóban ezúttal legyőzhetetlennek bizonyult a Söröli testvérpár, Noémi és Olivér aranyérmet vihettek haza! Őket Fekete József és Blaskó Dávid követték a képzeletbeli dobogó második fokán, Bencsik Gyula és Berente Tamás pedig ezúttal a bronzéremig jutottak.

Gyermekek között a legjobb dartsos Rácz Gergő lett, mögötte Radványi Kende és Buzsák Csaba végzett. A felnőttek mérkőzése késő éjszakába nyúlt, az est utolsó eredményhirdetésén Juhász Imre vehette át az arany-, Tóth István az ezüst-, Nagy Gergő pedig a bronzérmet.

Az asztalitenisz bajnokság is izzasztó meccsekket hozott minden kategóriában. A gyermekek első kategóriáját Köhler Patrik nyerte, mögötte Juhász Viktória végzett, Német Tamás pedig a harmadik legjobbnak bizonyult. A gyermekek másik kategóriájában Lantos Tamás lett az est bajnoka, Nagy Zsombor ezüst-, Radványi Kende bronzérmet szerzett. A középhaladók között ezúttal Papp Norbert nem talált legyőzőre, Molnár Dániel a dobogó második fokát érte el, Tóth István pedig harmadik lett. Barcsay Valter a haladó kategória legjobbja lett, Varga Márkó és Szűcs Bence előtt. Tóth Zoltán pedig a profik között vehetett át aranyérmet, szoros versenyben az ezüstérmes Lengyel Gézával és a bronzérmes Sztasák Mihállyal. Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

Kedvet kaptál, hogy legközelebb Te is harcba szállj az érmekért, vagy csak szurkolnál, és látványos előadásokat hallgatnál? Tarts velünk legközelebb, április 28-án (Városi Ifjúsági Párbeszéd Napja), hogy saját élményeidről számolhass be, ne csak élménybeszámolókat olvass!