Kezdőlap Események Magasfokú fejlődés a Kecskeméti Konzerv Kft-nél

Magasfokú fejlődés a Kecskeméti Konzerv Kft-nél

A zöldborsó, csemegekukorica és zöldségkeverékek professzionális feldolgozásával foglalkozó Kecskeméti Konzerv Kft. évek nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre és a technológiai innovációra.

A cég egy 1,9 milliárd értékű beruházási összegnek eleget téve korszerűsíti a szezonális csemegekukorica-gyártó kapacitását, emellett önálló energiaellátó-rendszert építtet ki. Fejleszti az általa termelt konzervek tartósítószermentes stabilizálásait, valamint egy új, lehidratált termékkel is bővíti változatos készletpalettáját.

Április 13-án Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért – és szabályozásért felelős államtitkár tett látogatást a Kecskeméti Konzerv Kft. telephelyén, ahol ünnepélyes keretek között adta át az állam finanszírozásából létrejött 1,9 milliárd forint értékű támogatásról szóló okiratot.
Az eseményen részt vettek a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint a Kecskeméti Konzerv Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács János.
Az átadó során lehetőség nyílt gyárlátogatást tenni a Kecskeméti Konzerv Kft. területén, illetve meg lehetett tekinteni a fejlesztésekhez kapcsolódó munkálatok állását, valamint a csomagolóüzemet is.

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért – és szabályozásért felelős államtitkár köszöntötte a résztvevőket, majd betekintést nyújtott a kormány gazdaságfejlesztési tervezeteibe is.
Ezt követően pedig átadta Kovács János ügyvezetőnek az okiratot, aki köszönetet mondott a támogatásért.