Kezdőlap Események Az aknaszlatinai gyógyító só ereje

Az aknaszlatinai gyógyító só ereje

 

A kecskeméti Kunigunda az egyedüli olyan, sószoba Magyarországon, amely a már bezárt Aknaszlatina sóbánya kősótömbjeiből készített sószobát terápiás célokra. A kősó magas diszperziójú aerozolja stimulálja a légutak védekező reakcióját, oldja a nyákot, illetve erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, továbbá megszünteti az esetleges gyulladásokat, visszaállítja az egészséges állapotokat, javítja a tüdőkapacitást és a légzésfunkciókat, kiemelten fontos, hogy ez mind mellékhatás és ellenjavallat nélkül. A sószoba történetéről, illetve a BRT rendszer működéséről Terentyák Gabriella ügyvezető tulajdonos mesélt Magazinunknak.

Szerettem volna egy olyan dolgot megmenteni az unokáimnak, amely a jövőt szolgálja, így az életemet is meghatározó környezetből választottam, így került sor a sószoba felépítésére, amit az évszázadok óta őrzött bányászhagyományok, sóbányászok és az édesapám emlékére is hoztam létre.

A só jótékony hatása már évszázadok óta ismert, a tengeri levegő és a sóbányában kialakult sós klíma ma már mesterségesen is létrehozható, amely hozzájárul az egészséges életmód fenntartásához. Az építéshez felhasznált 24 tonna só a bezárt bányából származik, amelyek a bányászoktól hallott ötletek és technikák szerint kerültek beépítésre. Az építés során nem használtunk semmilyen kémiai anyagot, az ácsolat hagyományos csapzott kötéssel készült, a sótömbök pedig kézi faragassál kerültek kialakításra. A sófalazat, a padló sóborítása, a legmodernebb sógenerátor, illetve a padlófűtés biztosítja a sóbányáét megközelítő klímát és a levegő állandó sótartalmát. A klíma fenntartását a beépített kősótömbök mennyisége, illetve a sógenerátor biztosítja, amely 2-5 mikron nagyságú orvosi sószemcséket juttat a levegőbe. A padlófűtés állandó hőmérsékletet biztosít a rajta lévő sószemcséknek, hogy a folyamatos keringés is biztosítva legyen.

A különböző stílusú falazat és a sóból készült díszítő elemek, a fényterápia segítségével csökkentik a stresszt, így fokozva szervezetünk öntisztulását.

A sószobában, a kényelmes fotelekbe beépítésre kerültek, a BRT rendszer hullámtan törvényéből ismert rezonanciás készülékek. A szervezetünk egyes betegségeinek működése miatt diszharmonikus rezgéseket bocsát ki, ha ezekre a rezgésekre ellentétes rezonanciájú hullámokat bocsájtunk, akkor kioltjuk őket, így a harmonikus hullámok megerősíthetőek, mivel támogatjuk a sejtek egészséges működését. Ha a sejtek hibás elektromágneses kommunikációját kioltjuk, akkor a betegség valódi oka szüntethető meg.

Ezzel a forradalmian új eljárással bizonyos betegségeknél lerövidíthető a regenerálódási idő mellékhatások nélkül. Arcüreggyulladás, homloküreg gyulladás, fülgyulladás, allergiás tünetek enyhítésére minden körülmények között alkalmas.

Kecskemét, Fecske utca 8/A
Időpont egyeztetés:
06 70 245 7900
06 70 702 4103
06 76 383 586
Facebook: Kunigunda Sószoba Kecskemét