Kezdőlap Állati Szárnyasok nélkül rendezik meg a hétvégi kisállatvásárt

Szárnyasok nélkül rendezik meg a hétvégi kisállatvásárt

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet ezúton is tájékoztatja az árusokat és az érdeklődő közönséget, hogy a hétvégén: április 22-én, szombaton a Szent László kőrúti vásártéren megrendezésre kerülő kisállatvásáron a szárnyasok kiállítására és árusítására a madárinfluenza terjedésének kockázata miatt nem kerülhet sor.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal járási főállatorvosának hivatalos állásfoglalása a galambok és más kedvtelésből tartott madarak beszállítását, kiállítását és árusítását –a madárinfluenza megbetegedés magas kockázatáraés jelenlegi járványügyi helyzetére tekintettel – nem engedélyezi. Így az egyes vidékeken újra észlelt madárinfluenza terjedésének eshetősége miatt, e hétvégén nem találkozhatunk majd díszbaromfikkal, galambokkal, papagájokkal vagy más díszmadarakkal a kisállatvásárban.

A madárinfluenza járványterjedésének megakadályozására hozott eseti intézkedés nem érinti a hüllőket, a halakat, és a prémes állatokat: nyulakat, hörcsögöket és más rágcsálókat, macskákat,kiskutyákat stb. – azok kiállítása és értékesítése megengedett.

E napon a kisállatvásárral együtt veterán autó-és motor alkatrész börzét is tartanak a Szent László körúti vásártéren.