Kezdőlap Események Japán vonzásában – magyarok, akik szerették Japánt

Japán vonzásában – magyarok, akik szerették Japánt

A RC Budapest tagja, pp. Kiss Sándor több éves munkájának gyümölcse az a terjedelmes és gazdagon illusztrált színes kötet, amely „Japán vonzásában – magyarok, akik szerették Japánt” címmel jelent meg a minap. A Budapesti Könyvfesztivál utáni első vidéki bemutatóra május 13-án, szombaton 14.00-tól kerül sor a Katona József Megyei Könyvtárban.
A 11 magyar és magyar származású személy sorsán keresztül elevenedik meg egy tágabb történelmi összefüggés,- az elmúlt bő másfél évszázad során.
Sándor külkereskedelmi és villamosipari képzettséggel és gyakorlattal rendelkezik. Az utóbbi évtized(ek)ben feleségével együtt önkéntes tanácsadó, nyelvtanár és Wagner Sándor, Japánban alkotott szobrászművész hagyatékának gondozója (Academia Humana Alapítvány).
A „fehér asztal fölötti  diplomácia” művelőjeként sokat tett a két ország vállalkozásainak egymásra találásában.
A könyv kapcsán sorra kerülő ppt-bemutatón beszélgetőtársa Gaál József, a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lesz, amely rendezvényre tisztelettel hívlak.
Megjelenésedben bízva  és a Japán Nap további programjai iránti érdeklődésed remélve magad, barátaid, családod tagjaival egyetemben,
baráti üdvözléssel,
Kriston Vízi József dr.
p.s:
15.00-tól a Tudomány és Művészetek Háza (TIT székháza) földszintjén a Technika Kávézóban japán italok kóstolója – is – lesz …