Kezdőlap Események A Röplabdászok újabb adományozása a koraszülött osztálynak

A Röplabdászok újabb adományozása a koraszülött osztálynak

 

Nem mindennapi dolog, amikor magánszemélyek adománygyűjtést kezdeményeznek egy kórház számára, ezért rendkívül példaértékű, hogy a Mix Amatőr Röplabdászok már a második alkalommal támogatták a kecskeméti kórház gyermekosztályának koraszülött részlegét.

Tavaly 300.000 forinttal, idén pedig 216.000 forinttal segítették a koraszülött osztályt, az adományt dr. Kelemen Edit, a PIC részleg vezetője vehette át a 10 órakor megtartott sajtótájékoztató keretein belül. A nemes célban segítségül szolgáltak a szponzori támogatások, az egyesület tagjainak nagylelkű felajánlásai, továbbá a csapat nevezési díjából megmaradt összeget is erre fordították.

Huszka Norbert, a Mix Amatőr Röplabdászok elnöke elmondta, hogy honnan eredt az ötlet:

„Iker kislányaim két évvel ezelőtt a 33. héten jöttek világra, amikor is három hetet töltöttek a koraszülött részlegen, ahol rendkívül jól bántak velük. Így döntöttük el, hogy rendszeresen szeretnénk támogatni az osztályt.”

Dr. Kelemen Edit vette át és köszönte meg az adományt, amely után a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány emléknapját, illetve egy 500 grammos súlyt ábrázoló díjat, amelynek jelentését is elmondta:

„Az orvostudomány szerint ez a súly az életképesség határa. A tavalyi támogatásból az 500 grammos babák, egyszeri alkalommal használható eszközeiknek beszerzésre fordítottuk.”