Kezdőlap Zenei élet Fast & Furious 8: The Album

Fast & Furious 8: The Album

Hazánkban április-májusban debütált az év egyik legjobban várt akció mozija: a Halálos iramban 8. A filmhez egy igazán erőteljes zene készült, amely a film bemutatójával egyidejűleg már elérhető a lemezboltokban.

A Halálos iramban 8című amerikai akciófilm, már a nyolcadik része a népszerű filmsorozatnak. A főszereplők: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Kurt RussellJason Statham és Charlize Theron. Hiába a sokadik utolsó meló, de még mindig van hol rendet rakni, és ezúttal New York, Oroszország, Izland és Kuba a helyszín. Dom és Letty a nászútjukat tervezik, és a felmentett csapat többi tagja a normális életet próbálja elérni, de amikor egy Cipher nevezetű rejtélyes nő felbukkan, hogy elcsábítja Domot – a befolyásolása alá kerül és kénytelen lesz a hozzá legközelebb állókat is elárulni, hátat fordítani nekik és eltakarítani az útjába akadókat; ekkor veszi kezdetét a nő és Dom ellen a nagy hajsza.

Ehhez képest, ahogyan azt megszokhattuk, a zene is kiválóan aláfesti a helyszíneket és az akciókat. A lemez nagy részét kemény, férfias, gangsta-stílusú zenék alkotják – de azért a kubai helyszín miatt megjeleni két latin ritmusú betétdal is.

A Fast & Furious 8 filmzenén olyan előadók működtek közre, mint Wiz Khalifa, G-Eazy, Ty Dolla$ign, Lil Uzi Vert, Kehlani és Sage the Gemini. Az összesen 14 dalt kínáló lemezről két szám már bizonyított: a Lil Uzi Vert, Quavo & Travis Scott által előadott ’GoOff’ és G-Eazy & Kehlani közös gyermeke, a ’Good Life’.

A lemez producere ugyanaz a páros, akik az előző nagysikerű Halálos iramban 7. című albumot hozták létre, rajta a rekorddöntő ’SeeYou Again’ című számmal. A mostani korongtól is hasonló sikereket várnak – ami a film sikerét tekintve aligha túlzás.