Kezdőlap Események Hatalmas érdeklődés övezte a 2017-es Falvak éjszakáját Fülöpjakabon

Hatalmas érdeklődés övezte a 2017-es Falvak éjszakáját Fülöpjakabon

 

Fülöpjakab, Kunszállás és Jakabszállás, – mint ahogy a „Szimbiózisban a hagyományokkal” szlogen is mutatja – évtizedek óta elszántan, egymás segítésével tesz a közös fejlődés érdekében.
Nem a véletlen műve, hogy a három Bács-Kiskun megyei település elhatározásához hűen, ma már hagyományteremtő célzattal kerül lebonyolításra a Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere elnevezésű rendezvénysorozat, amely egyazon napon – május 27-én – kínál rendkívül színes kulturális, zenés és izgalmas programokat a környék lakóinak és az idelátogatóknak.

 

Az előző évekhez képest idén még nagyobb érdeklődés övezte a Falvak Éjszakája eseményt és annak fülöpjakabi állomását, hiszen már pénteken megindult a színes, minden korosztály számára ideális programot kínáló műsor forgataga.
Ekkor vetítettek filmet a várva-várt autós moziban, illetve ezen a napon került sor a tűzvarázs és tűztánc produkcióra is, amelyet több felnőtt és gyermek izgult végig hatalmas áhítattal.

 

Május 27-én, szombaton a programkínálat még inkább kibővülni látszott a helyi lakosok, illetve a Fülöpjakabra látogatók számára.

Aki egy kis reggeli edzésre vágyott, a nyakába vehette a kilométereket Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás közötti távon.

9 órától együtt lehetett izgulni a 45 táblán játszott négykezes sakkszimultán résztvevőivel, amelyen olyan neves sakkversenyzők is jelen voltak, mint Mihók Olivér nemzetközi nagymester, illetve Juhász Barbara női FIDE mester.

A délelőtt folyamán sor került még a település közös összefogásával felújításra került játszóterének a felavatására, amelyet Szénási Zoltán, Fülöpjakab polgármestere adott át a gyerkőcök részére. Beszédében megköszönte a helyi ALFA ’94 Szabadidős Klub adománygyűjtő kezdeményezését, az óvodai SZK, a vállalkozók és a szülők nagyvonalú felajánlásait, a lakosok társadalmi munkáját.

 

Akik azonban más jellegű kikapcsolódásban kívántak részt venni, azok megtekinthették a Tormási Autóház új tesztautóit, a dicső múlttal rendelkező település múltőrző értékeit, a helyi kézművesek és fotósok alkotásait, a vasútmodellekből, harcjárművekből, repülőkből és fahajókból álló makettkiállítás remekeit, a bátrabbak pedig akár a rodeót és a zumbát is kipróbálhatták egy kis izgalom reményében.

Egész nap látogatható volt a Veteránautó kiállítás, a Kovács Imre gazdaságában található csikósimogató, az Éminence biokertészet, a Gyöngyösi Biogombászat és Nemes Mátyás Biokertészete, így garantáltan megtalálhatta mindenki a számításainak megfelelő programot.


A délután folyamán került sor a Fülöpjakab kerékpárutja mellé elültetett csemetefák emlékoszloppal való felavatására, amely során mintegy 8 újonnan elültetett facsemete elé került a csecsemők tiszteletére névvel és születési idővel ellátott emlékoszlop. A facsemeték immáron harmadik esztendeje, évről-évre bővülni látszanak, összesen most már 27 darab növekszik a gyermekekkel együtt.

A programkínálat motoros találkozóval és felvonulással, valamint Bellus István humorista műsorával is kedveskedett a közönségnek.

Természetesen idén sem maradhattak el a Falvak Éjszakája fülöpjakabi állomásának zenés-előadói sem.

Bemutatkozott a helyi Kis Türelmet zenekar, sztárfellépőként Szabó Ádám harmonikaművész, a késő este folyamán, egészen hajnalig pedig Dongó Zoli és Fődi Tomi húzta a talpalávalót a közönség nagy örömére.

Szénási Zoltán, a számos kulturális értéket őrző Fülöpjakab település polgármestere így összegezte az éjjel kezdődő, és szintén éjjel véget érő programsorozat történéseit:

„A település polgármestereként és a rendezvény egyik szervezőjeként nagyon meg vagyok elégedve a mai nappal. A helyszíneket próbáltuk jól bejárhatóvá tenni, így úgy tűnik, hogy mindenki talált magának megfelelő elfoglaltságot. Rengeteg motoros vett részt az eseményen, akiknek a felvonulása hatalmas sikert aratott és rendkívül népszerűnek tűntek a kulturális értékeket őrző programjaink is.

Bízunk abban, hogy jövőre szintén tartalmas programokat és kellemes időtöltést kínálhatunk a lakosság, illetve a környéken élők örömére a IV. Falvak Éjszakája rendezvény keretében.”

A III. Falvak Éjszakája fülöpjakabi állomásának képeit galériánkban tekinthetik meg: