Kezdőlap Diákélet Ismét nagysikerű Éjszakai Forgatagra került sor a Sportacusban

Ismét nagysikerű Éjszakai Forgatagra került sor a Sportacusban

A májusi Éjszakai Forgatagon térben és időben is repülhettek az érdeklődők Melján János siklóernyősnek, és Kosik Márk Titusz szobrász-restaurátornak köszönhetően. A több tucat lelkes érdeklődő képet kaphatott arról, hogyan is emelkedhetünk a felhők fölé motor nélkül, egy olyan ernyővel, mely arányaiban könnyebb a papírlapnál! Illetve megtudhattuk a régmúlt szoborkölteményei hogyan születnek újjá a szakértők kezei alatt, vagy hogyan ismerhetünk meg egy név nélküli alakot, csupán az ábrázolás jegyei alapján.

A képzeletbeli utazásokat követően, visszatérve a Spari csarnokába, megkezdődtek a néhol izzasztóan szoros meccseket hozó versenyek csocsó, darts, és asztalitenisz kategóriákban.

A gyermek dartsosok között ezúttal Dékány Máté bizonyult legyőzhetetlennek, Lakó Rolandot és Barcsay Valtert megelőzve. A felnőttek között pedig Juhász Imre lett a bajnok, Novák Attila ezüstérmet, Sipos Ilona bronzérmet vihetett haza.

A csocsó mérkőzéseket akár bajnokok ligájának is nevezhetnénk, hiszen a legtöbb indulónak van már aranyérme ebben a versenyszámban! Ebben a neves társaságban tudta megszerezni Barcsay Valter és Solymosi Gábor a májusi aranyérmeket, Bencsik Gyula és Berente Tamás ezúttal ezüst-, Blaskó Dávid és Söröli Noémi pedig bronzérmet vihetett haza.

A legnagyobb pörgés ezúttal is a ping-pong asztalok körül zajlott, kezdők között Sipos Ilona bizonyult a legjobbnak, Bernáth Ildikó második, Radvány Kende pedig harmadik lett. A középhaladók csoportjában a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Sztasák Mihály állhatott fel, mögötte Dékány Máté a második, Papp Norbert pedig a harmadik helyet szerezte meg. A profi asztaliteniszezők új bajnokot avattak Novák Attila személyében, Lengyel Géza ezüstérmet, Szűcs Bence pedig bronzérmet vihetett haza a májusi forgatagról.