Kezdőlap Rendőrségi hírek „Rendőr Múzeum” Bácsalmáson

„Rendőr Múzeum” Bácsalmáson

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A bűnmegelőzési plakátokon május végéig jellemzően a fiatalok életében leginkább előforduló veszélyhelyzetekre hívják fel a figyelmet.

Bácsalmáson, a helyi művelődési házban 2017. május 16-án bűnmegelőzési kiállítás nyílt. A művelődési ház szervezésében a „Rendőr Múzeum” plakátanyagát mutatják be az érdeklődőknek. A plakátokon jellemzően a fiatalok életében  leginkább előforduló veszélyhelyzetekre – így például a droghasználat, az  iskolán és családon belüli erőszakra, a lopásokra, és az ittas vezetés veszélyeire – hívták fel a figyelmet.

 

A Bajai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói kalauzolták az első napon a bácsalmási általános iskola tanulóit a kiállításon. A gyerekek érdeklődve hallgatták az egyenruhások tanácsait, amelyek közül néhány már ismerős volt számukra a korábbi bűnmegelőzési tanórákról.

 

A kiállítás anyaga várhatóan a hónap végéig tekinthető meg a Bácsalmási Művelődési Házban, ahol addig még több diák számára nyílik lehetőség megismerkedni a rájuk leselkedő  veszélyek megelőzési lehetőségeivel.