Kezdőlap Események Színes programokkal várja az érdeklődőket Kecskemét Főtere

Színes programokkal várja az érdeklődőket Kecskemét Főtere

 

Egyre közeledik a jó idő, ami azt jelenti, hogy Kecskemét Város Főterén hamarosan megkezdődnek a színesebbnél színesebb programok, amelyek évről évre vonzzák a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Ma délután, a Hirös Agóra Kulturális Központban került sor a sajtótájékoztatóra, amelyen a II. Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztiválról, valamint a városi Gyermeknapról, illetve nyári táborokról volt szó.

Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Bak Lajos, a Hirös Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, beszédében elmondta, hogy az idei Barackpálinka- és Borfesztiválon nem csak a borokat és pálinkákat kóstolhatnak meg az érdeklődők, de idén először magyar kézműves sörök is helyet kapnak a pavilonok között. Az idei fesztivál sem fog kizárólag az ételekről és italokról szólni, hiszen a Főtéren két színpad is várja az arra járókat.
A Városháza mellett elhelyezett nagyszínpadon retro koncerteket bulizhatnak végig a stílus kedvelői. A kisszínpad pedig egész nap a gyerekeké. hiszen bábszínházak és bűvészek műsorai várják majd Őket.

A Főtéren zajló fesztivál társprogramjaként a Katona József Múzeumban és a Bozsó Gyűjteményben a szőlőművelés és borkultúra témájában nyílik kiállítás, melyekről Hajagos Csaba történész mesélt bővebben.

Természetesen a Gyereknap sem maradhat ki a kísérő rendezvények közül, hiszen a Hirös Agóra Munkatársai már szorgalmasan dolgoznak azon, hogy a gyerekeket visszarepítsék a sárkányok misztikus világába.
Habuda Ibolya, az Ifjúsági Otthon közművelődés vezető helyettese, elmondta, hogy a gyerekeket május 28- án fél 10 és délután hat óra között Kecskemét több pontján várja a sárkányokról szóló program, többek között sárkánytojás készítés.

Ezen a nyáron is lehetősége van táborozni az unatkozó fiataloknak, hiszen a Hirös Agóra számos gyermek és ifjúsági tábort szervez, amelynek keretein belül a táborozók több magyarországi nagy városba is eljuthatnak.

A II. Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztivál ünnepélyes megnyitójára június 20- án 18 órakor kerül sor.

 

Az izgalmas nyári programokról bővebb tájékoztatást a Hirös Agóra Kulturális Központ honlapján olvashatnak: http://www.hirosagora.hu