Kezdőlap Események TOP-5.1.1-15-BK1 – MEGYEI SZINTŰ FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGFEJLESZTÉSi EGYÜTTMŰKÖDÉS

TOP-5.1.1-15-BK1 – MEGYEI SZINTŰ FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGFEJLESZTÉSi EGYÜTTMŰKÖDÉS

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 azonosítószámú, „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében hosszú távú képzési és foglalkoztatási programot indítottak el a megyében európai uniós támogatással. Az elérhető 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő forrás segítségével – melynek keretében a tervek szerint 1619 fő vesz majd részt a munkaerő-piaci programokban – 2021. június 30-ig képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg.

 

A projekt keretében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat két napos, szakmai rendezvényt tartott Paktumakadémia néven Lakiteleken május 3-4-én.

 

Az egész megyére kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködés létrehozásának és működtetésének célja a megyében egyszerre jelen lévő munkanélküliség és munkaerőhiány anomáliájának leküzdése és a foglalkoztatási szint növelése. A program keretében olyan képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg, melyek munkaerő-piacunk bővítéséhez, célcsoportjaink képzéséhez, eredményesebb elhelyezkedéséhez és foglalkoztatásuk ösztönzéséhez szükségesek.

 

A 60 hónap időtartamú projekt egyik fontos láncszemét a most megrendezett lakiteleki tájékoztató fórum adta. Ide elsősorban a járási foglalkoztatási paktumok megvalósítói és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai munkatársai kaptak meghívást. Az előadások, szakmai tájékoztatók a foglalkoztatási paktumok megvalósítását célzó pályázatok elkészítésében, a projektek megvalósításában, a célcsoportok megszólításában és a képzések megszervezésében nyújtottak hasznos információt. Fontos cél volt az is, hogy a szakemberek a megyei szinten megszerzett tapasztalataikat átültessék a helyi paktumokba.