Kezdőlap Események TOP információs workshopot tartottak a Megyeházán

TOP információs workshopot tartottak a Megyeházán

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága (irányító hatóság) a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyei kezdeményezettek oldalán a feladatok ellátásának támogatására országszerte információs napokat szervez, amelyen az érintetteknek lehetőségük nyílik, hogy a projektek megvalósításával kapcsolatos valamennyi kérdésére személyesen kapjon választ a Magyar Államkincstár és a Széchenyi Programiroda illetékes munkatársaitól.
Kecskeméten május 10-én került sor a Workshopra, amelyet a Megyeházán tartottak meg az esemény szervezői.

Az információs nap célja, hogy 2014-2020 programozási időszakában az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabban és gyorsabban valósuljanak meg.

A program keretében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Fehérné dr. Holozsnai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója mondott köszöntőt, őket követően pedig előadásokat hallhattak az akkreditált résztvevők.

Az előadások keretében olyan információkra lehetett szert tenni, mint például a TOP 1.-5. prioritásának támogatott kérelmei, az azzal kapcsolatos feladatok és célok, azok megvalósítása, illetve a Széchenyi Programiroda szolgáltatásai a projektmegvalósítás során.

A Fórumot követően az érdeklődők fel tehették kérdéseiket a további fennmaradó kérdésekkel kapcsolatosan.

A Fórummal párhuzamosan sajtótájékoztatóra is sort került, amelyen Rideg László a következőképpen foglalta össze a közel két éves tervezői munkálatok folyamatát:


„ A tervezési folyamatok, a nyertes települések száma immáron lezáródni látszik, azonban a következő fázisban a fejlesztések megvalósítása, a települések életének jobbá tétele lesz a célunk. Bízunk abban, hogy két és fél év múéva elégedetten fogunk itt ülni, a megvalósult fejlesztések dicsőségével.”