Kezdőlap Események V. Kecskeméti Városmisszió a Főtéren

V. Kecskeméti Városmisszió a Főtéren

Szabadtéri „show-műsorral” egybekötött szentmisén, éjszakai fáklyás meneten, élő rózsafüzéren, futóversenyen, bátorságpróbán, színjátszók előadásán, ifjúsági szentmisén, koncerten, „fehér ruhás” vacsorán, szentségimádáson, végül érseki szentmisén, ünnepi ebéden vehetnek részt hívők és nem hívők május 26. és 28. között az V. Kecskeméti Városmisszió rendezvénysorozat keretében -jelentették be a szervezők a Karol Wojtyla Barátság Központban tartott sajtótájékoztatójukon. Az ingyenes programkavalkád eseményei javarészt a Főtéren, továbbá a Szent Imre Iskolánál, a Piarista Gimnázium Dísztermében, illetve a Nagytemplomban zajlanak.

A szervezők nevében dr. Jeney Gábor, a Nagytemplom plébánosa, Görbe László piarista atya, dr. Tercsi Mátyás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kecskeméti csoportjának vezetője, és Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának ügyvezetője ismertette a rendezvénysorozat programpontjait, melyek között idén számos újdonság is helyet kapott. A Városmisszió mottóját Szent Pál apostol korinthusiakhoz írott második leveléből kölcsönöztük: „…nem veszítjük el bátorságunkat.” (2 Kor 4,1) – jelentette ki Jeney Gábor atya. Ennek magyarázata, hogy ezáltal is emlékeztetni kívánjuk a résztvevőket Szent László királyunkra, akit a bátor kiállás, fellépés jellemzett. Ez indít bennünket a Városmisszióra is, hogy bátran kiálljunk keresztény értékeinkkel Kecskemét polgárai elé, magabiztosan hirdessük egyházunk közösségeinek lelki-szellemi kincseit, összetartó erejét. A korábbi pozitív tapasztalatok és a két évente megrendezésre kerülő programsorozat iránti érdeklődés újból arra sarkallta a szervezőket, hogy idén is teret adjanak Kecskeméten a Városmissziónak, amely legfőbb célja a hívő és a hit dolgai iránt kevésbé fogékony emberek közötti párbeszéd kialakítása, Krisztus tanításainak megismertetése, az evangélium – mint örömhír – terjesztése – tette hozzá a Nagytemplom plébánosa.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken 17 órai kezdettel tartják a főtéri nagyszínpadon Görbe László, Hatházi Róbert és dr. Jeney Gábor atyák közreműködésével. Ezt követően veszi kezdetét ugyanitt a Fábry Kornél show, majd szentmisét celebrál Fábry Kornél atya – aki egyébként Fábry Sándor humorista unokatestvére, hasonlóan kiváló előadókészséggel, humorérzékkel megáldva- árulta el Gábor atya.

Pénteken 21 órakor indul a Főtérről a fáklyás menet, melynek útvonala: Szentháromság temető – Szentháromság kápolna – Boldogasszony rózsakert – Nagytemplom.

Szombaton reggeltől délután 2-ig élő rózsafüzért alkotnak Kecskemétért, közben 12 órakor missziós futóverseny indul a Szent Imre Iskolától.

14 órakor kezdődik a Bátorságpróba – a Parázs Pasztorációs Központ családi programja a Főtéren.

16 órától „12 dühös ember” címmel a Pasaréti Ferences Plébánia színjátszó körének előadását kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a Piarista Gimnázium Dísztermében.

18 órakor ifjúsági szentmise várja a fiatalokat a Főtéren Ivanics Zoltán ifjúsági referens vezetésével.

19 órakor a népszerű Barátok együttes koncertjére kerül sor a nagyszínpadon.

Fél 9-es kezdési időponttal fehér ruhába öltöznek a Városmisszió résztvevői, akik finom falatokkal várják a Főtéren járókat-kelőket, majd 21 órától missziós szentségimádást tartanak a Nagytemplomban.

Vasárnap fél 11-kor érseki szentmise és bérmálás lesz szintén a Nagytemplomban, végül délben – ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött – ünnepi ebédre invitálják a programok résztvevőit.

Az eseménysorozat teljes időtartama alatt Missziós Kávéház működik, valamint a „Meghallgatlak!”- és a „Szólj be egy papnak!” sátrakban fogadják az érdeklődőket – hangzott el a sajtótájékoztatón.

(Fotók: Mátyus István)