Kezdőlap Események Világszínvonalú autók, műrepülő show és streetfighter bemutató – Július 22-én startol az...

Világszínvonalú autók, műrepülő show és streetfighter bemutató – Július 22-én startol az I. Lajosmizsei Tuning Fesztivál!

Még nem késő beírni a naptárunkba a Lajosmizsén első alkalommal megrendezésre kerülő, igazán színes programkínálatot ígérő I. Lajosmizsei Tuning Fesztivált, amelyen várhatóan több ezer, az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkező autótulajdonos, illetve tuning-rajongó képviselteti majd magát július 22-én, szombaton.

A régió egyik legkiválóbb autós fesztiválján vehet részt az, aki ellátogat július 22-én a Lajosmizsére, az I. alkalommal megrendezendő tuning-fesztiválra.
Ezen a napon rendkívül változatos programpalettával és őrületes zenei felhozatallal várják az érdeklődőket a szervezők, ugyanis az autós-programok mellett sor kerül majd egy lehengerlő táncelőadásra, műrepülő – és tűzoltóbemutatóra, az autós eseményeken már megszokhatott szexi autómosásra, illetve Besenyei Péter műrepülő versenyző közreműködésével egy lélegzetelállító air-ride bemutatóra is, amely minden bizonnyal felborzolja majd a közönség kedélyeit.

Az I. Lajosmizsei Tuning Fesztiválon résztvevőknek érdemes lesz benevezni egy-egy versenybe is, hiszen több kategóriában díjazzák majd a járműveket.
A zsűritagok gumikihajtó, felnikitartó, hangnyomás, kipufogó, autós-limbó és autó-szépségverseny (TOP 10 magyar és TOP 10 külföldi) kategóriákban várják majd a szebbnél-szebb gépjárműveket.

Sápi Róbertet, az I. Lajosmizsei Tuning Fesztivál megálmodóját és szervezőjét kérdeztük a térségben eddig hiánypótlónak bizonyuló egy napos programsorozat részleteiről.

„Tizenhárom éve foglalkozom autóépítéssel, amely már az első pillanattól kezdve életem meghatározó részét képezi.
Számos autós-találkozón megfordultam már az évek során és most jött el az ideje annak, hogy magam is szervezzek egy színvonalas, programokban gazdag fesztivált, amelyen bárki jól érezheti magát, aki egy kicsit is oda van a járművekért.
Az I. Lajosmizsei Tuning Fesztivál szervezését 2016. októberében kezdtem el, azzal a céllal, hogy munkámmal olyan szervezetet támogassak, mint a Mentsvár az Állatokért Alapítvány, illetve Török Jánoska, Kiskunfélegyházán élő beteg kisfiú támogatása. Eleinte olyan szponzorok felkutatásával kezdtem, akik munkájukkal szívesen járulnának hozzá az esemény lebonyolításához. Büszkén mondhatom el, hogy Lajosmizse Önkormányzata, a Mizse Ásványvíz és az Adrenalin ugyancsak főbb támogatóink közé tartoznak, ráadásul olyan fellépők emelik a színvonalat, mint Besenyei Péter műrepülő-versenyző, Kulman Miklós „Mikeboy’ streetfighter, Kővári Barna autóversenyző, zenei produkció terén pedig a most debütáló DJ Zoleck, illetve a közismert DJ NEWIK.
Ezen a napon nem csak az autórajongók érezhetik jól magukat, hanem azok is, akik csupán egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre vágynak és ezt tartalmas programok közepette kívánják megvalósítani. Akár a gyermekek is megtalálhatják a számukra legkedvezőbb tevékenységet, hiszen ugrálóvárral és arcfestő programokkal készülünk nekik.
Az esemény megálmodójaként bízom abban, hogy emlékezetes bemutatókkal, rendkívüli érdekeltséggel zárhatjuk majd a programot és együtt, közösen tehetünk majd a jó célokért.”
Az I. Lajosmizsei Tuning Fesztiválon egyébként szívesen látják a jótékonykodni kívánó résztvevőket is, akik kupak-adományukkal hozzájárulnának Török Jánoska támogatásához, vagy esetleg a Mentsvár az Állatokért Alapítvány javára pár darab szárazeledellel, konzervételekkel érkeznek a fesztiválra.

Érdemes ellátogatni, hiszen a változatos és izgalmas programok mellett az ínycsiklandó ételekből sem szenvednek majd hiányt a résztvevők, ugyanis a helyi Hajnalka Vendéglő kitelepülésével mintegy 14 féle melegétel fogja várni a megéhező vendégeket.
A kapunyitás július 22-én, reggel 7:30-kor, a zárás előreláthatólag 19:00 órakor várható.
Az eseményre való belépés 2000 Ft/autó, amely tartalmazza a versenyek nevezési díját is.