Kezdőlap Rendőrségi hírek 5 nap a prevenció jegyében

5 nap a prevenció jegyében

A kiskunhalasi rendőrök több korosztály részére szerveztek bűnmegelőzési programot.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon 2017. június 12-én a Felsővárosi Óvoda Alma csoport tagjai tettek látogatást. Az óvodások kutyás bemutatón vehettek részt, illetve lehetőségük nyílt elektromos kisautókkal kipróbálni a közlekedést.

Kedden a Fazekas Mihály utcai Általános Iskola 2. évfolyamos diákjai részére tartott előadást a nyár veszélyeiről a rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakelőadójától, Farkasné Wodring Zsuzsanna címzetes rendőr őrnagy. A tanulóknak lehetőségük nyílt megismerkedni a kutyavezetők, illetve a járőrkutyák munkájával, továbbá betekintést nyerhettek a bűnügyi technikusok speciális feladataiba is.

Szerdán a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium diákjai a strandon tartották a Diákönkormányzat napját, ahol az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadó hasznos tudnivalókkal látta el őket.

A program csütörtökön a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakiskolájában folytatódott, ahol a bűnmegelőzési előadó a kábítószerekről, azok hatásairól és veszélyeiről beszélgetett a gyerekekkel.

Végezetül pénteken a Kiskunhalasi Városi Bölcsődébe  látogattak el a rendőrök, ahol a kisgyerekek elektromos autókkal próbálhatták ki a közlekedést és ismerkedhettek meg a KRESZ szabályaival.

Az elmúlt hét a megelőzésről szólt. A program keretében a bölcsődésektől kezdve az óvodásokon keresztül az általános iskolás és középiskolás diákokig mindenki a korosztályának megfelelő ismeretet kapott a nyár veszélyeiről, a közlekedési szabályokról, illetve a kábítószerek és tudatmódosító szerek hatásairól.