Kezdőlap Események A báb nem korosztály, hanem műfaj

A báb nem korosztály, hanem műfaj

Június 14-én zenés-bábos évadzáróra invitálta az érdeklődőket a Ciróka Bábszínház társulata. Az épületbe lépve kicsiket és nagyokat két gombóc fagylalt várta, amit –kivételesen- a színházterembe is magukkal vihettek.

Az alig egy órás programban az évad legsikeresebb, és legkedveltebb előadásaiból láthattunk egy-egy részletet, melyek között Kiszely Ágnes, a Ciróka igazgatója a 2016/2017 évadban elért sikerekről mesélt.

„Színházunk olyan közösségi színtér, amely nem csak a kisgyermekes családokat, de a középiskolásokat és a felnőtteket is rendszeresen fogadja, és – nem utolsó sorban- a diákszínjátszók kedvelt színtere.” – mesélte az igazgatónő.

A színház fontosnak tartja a kecskeméti diákszínjátszás támogatását, és a Kecskeméti Színjátszó Műhely azon célkitűzését, hogy Kecskemét az ország diákszínházi, színházi nevelési központjává váljon. Lehetőségeink szerint minden támogatást megadunk ehhez.

A sikernek örvendő előadásokon kívül a bábszínház egyik büszkesége a Magyarországi Bábszínházak Találkozója, amely kétévente kerül megrendezésre Kecskeméten.

“ Az esemény a város életében is fontos szerepet vállal. Idén is kiemelt figyelmet fordítottunk a hétvégi főtéri rendezvényre, ahol 16 előadás, valamint 5 interaktív produkció várta az érdeklődőket. A szabadtéri előadásokkal városunk lakóinak adtunk ízelítőt a rendezvény programjából, hosszú távon pedig egy olyan visszatérő esemény alapjait szeretnénk megteremteni, amely Kecskemét turisztikai vonzerővel rendelkező kulturális értékeit mutatja fel”– mesélte Ágnes.
A repertoár kialakításakor elsődlegesen a közönség igényeit vesszük figyelembe, ugyanakkor hangsúlyt fektetünk az új utak felé irányuló műhelymunkára is ”– emelte ki az igazgatónő.

A Ciróka egy bátor, folyamatosan fejlődő,innovatív alkotó műhely, mely hamarosan további újdonságokkal lepi meg Kecskemét lakóit.

A következő évad első bemutatója 2017 október 7. Vadhattyúk.

További információk: bodor.é[email protected]. Marketing és kommunikációs kérdések: [email protected]