Kezdőlap Események A Bács- Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is felszólalt a megyei közgyűlésen

A Bács- Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is felszólalt a megyei közgyűlésen

A megyei közgyűlés egyhangú igennel elfogadta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének 2016. évi beszámolóját.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2017. június 30-án Soltvadkerten megtartott ülésén napirenden szerepelt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) 2016. évi tevékenységéről szóló beszámoló. A testület tagjainak Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány számolt be Bács-Kiskun megye tavalyi évi közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről, a rendőrség közbiztonság erősítését célzó intézkedéseiről, majd tájékoztatta őket a határrend és a határőrizet helyzetéről, illetve a határforgalom alakulásáról.

Kiemelte, hogy a célkitűzések 2016-ban alapvetően teljesültek, több területen előrelépés is történt. Hangsúlyozta, hogy a megye határszakaszára változatlanul erős migrációs nyomás nehezedett, ennek ellenére sikerült a schengeni külső határszakasz, valamint az utas- és áruforgalom zavartalansága mellett a már korábban elért eredményeket megőrizni, a megfelelő közrendet, közbiztonságot is garantálni a megyében.

(A BKMRFK 2016. évi tevékenységéről és adatairól itt olvashatnak bővebben.)

Beszélt arról is, hogy az elmúlt évben a megye rendőrei a társszervekkel, civil szervezetekkel, kiemelten az önkormányzatokkal és az állampolgárok egyéb közösségeivel koordinált, szoros együttműködése és tevékenysége nyomán a lakosság biztonságérzete kedvezően alakult. Az önkormányzatok és a Rendőrség kapcsolatára, a településeken végzett rendőri tevékenységre vonatkozó kérdőíves felmérés alapján a BKMRFK munkáját a válaszadók (1-5 skálán) 2016-ben 4,22-re értékelték.

A rendőrfőkapitány ismertette a 2017-es év főbb célkitűzéseit, majd megköszönte a megyei testület, az önkormányzatok, valamint a lakosság érezhetően növekvő támogatását.

A közgyűlést Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség Parancsnoka is megtisztelte jelenlétével.

A képviselők az előterjesztést egyhangúan – 22 igen szavazattal – elfogadták, egyúttal köszönetüket fejezték ki a megyei főkapitányság személyi állományának a tavalyi évben végzett munkájáért.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)