Kezdőlap Állati „Csókolom, ezt ki lehet próbálni?”

„Csókolom, ezt ki lehet próbálni?”

Hangzott a fenti kérdés pénteken, a VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztón, és rögtön érkezett is a válasz, egy határozott „Persze!” formájában. Hiszen erről szólt a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége által szervezett sportos nap, melyre 35 egyesület várta a 10 iskolából érkező, közel 3.000 gyermeket, és persze minden érdeklődőt!

Már reggel 8 órától nagy volt a zsongás a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportlétesítményeiben, lelkesen készülődtek ugyanis a sportegyesületek a gyermekek érkezésére. Elkészült a tájfutók labirintusa, megérkeztek a szánhúzó kutyák, felfújták a fallabda sátrat, előkerültek a zsonglőreszközök, lefektették a tatami szőnyeget, a céltáblák pedig az első lövéseket várták. Majd pontban 9 órakor meg is jelentek az első gyerekek, aztán szakadatlan sorban követte őket az összes iskolai csoport. Alig fél óra alatt acsarnokot és az udvart ellepték a sportoló, futkározó fiatalok, a levegőt pedig csivitelés, és vidám kacajok töltötték meg. Kígyózó sor állt a vívópástnál,a parkour szőnyegnél pedig egymást biztatták a gyerekek a minél nagyobb ugrásokra. A birkózó szőnyeg mellett lelkesen nézték az ügyes bácsit, aki „földhöz vágta a másikat”, ez idő alatt pedig az udvaron ki-ki focimeccs zajlott.A forrongó légkört még a megnyitó műsor sem tudta csillapítani, hiszen ananbudo és freestyle foci bemutató után, a köszöntő beszédek alatt is folyamatosan sportoltak a gyermekek!Ujhidy Tibor főszervező hangsúlyozta, hogy éppen ezért, az önfeledt sportolás élményéért hozták létre az eseményt, így csak annyit kért a jelenlévőktől, hogy ne is hagyják abba a mozgást, sőt próbáljanak ki mindent! Köszöntőt mondott még Leviczky Cirill, Bogasov István és Zsámboki Anna is, akik röviden, és nagy szeretettel kívántak minél jobb szórakozást a megjelenteknek. A rendezvényén továbbá jelen volt Csonka András, Kecskemét jelenleg legeredményesebb sportolója, paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező.

A megnyitót a közös Nagy Testnevelésóra követte, önfeledt táncolás, ugrándozás keretében Váczi Nikolett, a TST vezetője mozgatta át a lelkes közönséget, melyet követően tánc és thai boksz bemutatót is láthattak a kilátogatók. A nap hátralévő részében kifulladásig próbálgatták még a gyermekek a különféle sportágakat, majd kissé fáradtan, de annál nagyobb mosollyal térhettek vissza iskoláikba, egy kellemes, sportos, nyári nap után!

Az eseményhez kapcsolódóan a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége ezúttal is versenyt hirdetett az iskolák számára, amely során a legtöbb diákot mozgósító intézmény sporteszköz-támogatásban részesül. Idén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, az Arany János Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola megosztott első helyet ért el, ezzel mindannyian 80.000 Ft értékű sporteszköz-támogatáshoz jutnak.

A nap azonban korántsem ért véget ilyen hamar, hiszen 17 órától a Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában Csonka Andrással, paralimpiai ezüstérmessel beszélgetett Ujhidy Tibor, illetve bárki, aki szeretett volna városunk legeredményesebb sportolójától kérdezni. A pódiumbeszélgetésre kiemelten várták a sportoló gyermekeket és szüleiket, hiszen egy olyan motivációs fórum első alkalma volt ez, mely a biztos háttér és szülői támogatás fontosságáról, illetve a gyermekkori sportolás kapcsán adódó nehézségek leküzdéséről szól, ehhez nyújt kapaszkodót. Az est talán legfontosabb gondolata volt, hogy bármit elérhetünk, ha igazán hiszünk benne és teszünk érte. A gondolatot élő példa(kép)ként Csonka András testesített meg, aki több mélypontot is maga mögött tudva, a paralimpiai bajnokot is legyőzte már! A beszélgetés végén újra csak a gyerekeké lett a főszerep, akik tollakat keresgélve, csillogó szemekkel kértek aláírást bajnokunktól!