Kezdőlap Olvasgató Dua Lipa: Dua Lipa

Dua Lipa: Dua Lipa

A 2017 felfedezettjének kikiáltott tehetséges énekesnő a napokban dobta piacra debütáló nagylemezét – sőt hamarosan élőben is bemutatja majd az anyagot a magyar közönségnek, hiszen fellép a Balaton Sound Fesztiválon július 8-án.

Érzéki, egzotikus, magával ragadó – csak néhány jelző, amivel a világsajtó Dua Lipát illeti. A mértékadó New Musical Express pedig egészen odáig ment, hogy a 21 éves, üstökösként berobbant lányt „Veszélyesen izgató popsztárnak” nevezte.

Dua Lipa fiatal és szép, mégis számos dologról egyéni mondanivalója van. A londoni születésű, koszovói származású lányt már jelölték BBC és MTV Europe díjakra, sőt a Brit Awards Critics’ Choice – azaz a kritikusok díja – kategóriájának döntőse is volt.

„Ez az album egész egyszerűen én vagyok, a saját történetem, életem ihlette. ” – mondta a beköszönő, negyvenperces albumról, melyen eddigi legnagyobb slágerei szerepelnek. A végeredmény pedig egy borítékolhatóan sikeres, színes, változatos, szexi és érzékeny album lett.

Dua Lipa egyszerűen magával ragadó – mi sem bizonyítja ezt jobban annál, mint a 3.5 milliós eladások: a “Be The One”, “Hotter Than Hell” és “Blow Your Mind (Mwah)” slágereket rejtő kislemezek globális sikerei.

A fiatal lány karrierje újabb mérföldkőhöz érkezett debütáló lemezével – és rajta a 12 saját dallal. Az albumon az említett mega slágerek mellett érzéki, selymes, komolyabb számok (mint a Garden vagy a Coldplay frontemberével, Chris Martinnal közös Homesick) – és élénk, pergős popdalok: mint a Genesis vagy a Miguellel közös “Lost In Your Light” is helyet kaptak, ezzel változatos és szórakoztató kavalkádot hozva létre.

A debütáló lemez évek alatt, hosszas, kemény munkával készült el. „Sokat fejlődtem dalszerzőként. Régen rengeteg időbe telt, mire megírtam egy számot, most már könnyebb megnyílnom a szerzőtársak előtt, így tényleg az lesz a végeredmény, amit szeretnénk. De azért még mindig tanulom, hogy ki vagyok, és hogy mondjak el egy-egy történetet..” – mondta erről Dua Lipa.