Kezdőlap Események Jóga és chill-out a Magyar Nemzeti galériában

Jóga és chill-out a Magyar Nemzeti galériában

A reprodukálás, a restaurálás és az újragondolás jegyében zajlik idén a múzeumok éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában (MNG), amely szombaton új szemszögből mutatja meg kiállításait és műkincseit.

Az est témáját az egyedi látásmódjáról ismert, kortárs német képzőművész, Georg Baselitz Újrajátszott múlt című kiállítása ihlette, mely a múzeumok éjszakáján is megtekinthető – közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.
A Baselitz-tárlatban szombat este négy alkalommal tartanak meditációs órát, a gótikus szárnyasoltárok között pedig „gótikus chill-out zone-t” alakítanak ki.
Az első emeleti nagyszínpadon a Spirita Társulat, Anna Mur és a Barabás Lőrinc Live Act lép fel, míg a Kodály Spicy Jazz a magyar népzenét mutatja meg új megközelítésben, Pável Norbert pedig handpanon (hangdrum) játszik majd.
A tekerd! csoport Lego kockákkal kínál foglalkozást, a Kupolacsarnokban pedig önismereti játék várja az érdeklődőket.
Gippert László, a Restaurátor Főosztály vezetője a restaurátorok munkájába vezet be, majd Bellák Gábor művészettörténész Átdolgozások, átértelmezések, stílusparódiák a festészetben címmel tart előadást.
Az este folyamán fél óránként indulnak változatos témájú tárlatvezetések, de a látogatók a panorámát is élvezhetik szombaton a Budavári Palota kupolájából vagy az épület fröccsteraszáról.
A Múzeumok éjszakája részletes programja a www.muzej.hu honlapon böngészhető.

(MTI)