Kezdőlap Régió Kábítószer-ültetvényt számoltak fel a bajai nyomozók Nagybaracskán

Kábítószer-ültetvényt számoltak fel a bajai nyomozók Nagybaracskán

Egy Nagybaracskához közeli külterületen 2017. június 21-én 17 óra 40 perckor ellenőrzést tartottak a Bajai Rendőrkapitányság nyomozói.  Egy erdős terület mögött található füves, tisztáson elrejtve 92 tőből álló, kábítószergyanús növényi ültetvényt találtak a rendőrök. Az egyenruhások megjelenésekor egy férfi éppen a növényeket gondozta, locsolta. A 47 éves nagybaracskai férfit a nyomozók elfogták, a növényeket pedig lefoglalták.  Az elsődleges botanikus szakértői megállapítás szerint a megtalált kábítószergyanús növények feltehetően cannabis-kender hibrid egyedek.

A férfi otthonában megtartott házkutatáskor alufóliába csomagolva további 16 gramm kábítószergyanús növényi származékot, és a növények termesztéshez szükséges eszközöket, valamint vegyszereket tartalmazó kannákat találtak és foglaltak le a rendőrök.

S. Istvánnal szemben kábítószer birtoklás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. Az eljárás további szakában a gyanúsított szabadlábon védekezik.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)