Kezdőlap Események Kezdetét vette a III. Tojás Fesztivál Kecskeméten

Kezdetét vette a III. Tojás Fesztivál Kecskeméten

Június 9-e és 11-e között ismét Országos Tojás Sokadalomnak ad otthont Kecskemét Főtere. A háromnapos rendezvény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a tojás nem csak a konyhában, de a gyógyászatban, kozmetikában és a művészetekben is megállja a helyét.

A III. Tojás Sokadalmat Dr. Mezei Dávid Csaba, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, ezután Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő, illetve Thury Attila, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnökhelyettese mondott köszöntő beszédet.

A programok péntek délután kezdődtek a „Kodály kedvenc tojásos étele” rekordkísérlettel, az elkészült tojásos ételkülönlegességet az érdeklődők is megkóstolhatták, miközben a Főtéren felállított színpadon zenés műsorok követték egymást egészen este tizenegy óráig.

Szombati és vasárnapi programok:

Szombaton Takács Emese tárogató műsorával kezdődik a nap, majd Kodály Zoltán Vegyeskar kórusműveit hallhatjuk, a nap további részében szintén zenés- táncos előadások várják az kicsiket és nagyokat. A szombati programok között helyet kapott Lui Bűvész műsora, illetve Magos Zoltán mesterszakács Főzőshowja is.

A vasárnap is leginkább a zene és tánc jegyében telik majd, hiszen a Kodály Zoltán Ének- zenei általános iskola 3. osztályos tanulói, majd a Tüzön- Vízen Át Egyesület táncosai mutatják meg néptánc tudásukat a nagyközönségnek. A Hírös Forrás szökőkútnál ismét Magos Zoltán mesterszakács főz, valamint ezen a helyszínen kerül megrendezésre a Nemzetközi Tojásétel Főzőverseny is.

A részletes programokért kattints a www.tojasfeszt.hu oldalra.