Kezdőlap Események Megkezdődött a Vízivándor-tábor Kisbodakon!

Megkezdődött a Vízivándor-tábor Kisbodakon!

Elindult a Vízivándor-tábor! Hétfőn a szigetközi Kisbodakon 32 általános iskolás és tanáraik rendezkedtek be az Esthajnalcsillag Kempingben. Révész Máriusz kormánybiztos, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a helyszínen köszöntötte az első túrázókat.  

Tavaly ősszel a Révész Máriusz vezette Kormánybiztosság és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség átfogó programot indított az iskolai tanulók magyarországi vízi szabadidősporthoz történő széleskörű hozzáférésének biztosítása érdekében. A Vízivándor programban olyan pályázati rendszer került kialakításra, amelynek célja elsősorban az iskolai csoportok táboroztatásának segítése. A rendszerbe eddig több mint 1000 résztvevő regisztrált, a táborok egészen augusztus végéig zajlanak a Szigetközben, a Felső-Tiszán és a Mosoni-Dunán.
Az első vízitúrázó iskoláscsoport hétfőn elfoglalta az Esthajnalcsillag Kempinget a szigetközi Kisbodakon, ahol Révész Máriusz kormánybiztos és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is látogatást tett.
„Nagy pillanat, hogy újra indulnak Magyarországon a Vándortáborok, amelyeket a kormány is támogat. Ennek köszönhetően tudnak ilyen kedvezményes áron táborozni a gyerekek, akik reményeink szerint sok-sok élménnyel térnek haza, és másokat is biztatnak majd arra, hogy legyenek ott a vízpartokon, ismerjék meg hazánk gyönyörű természeti értékeit” – mondta Révész Máriusz, aki Schmidt Gáborral, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökével közösen kis csomagot nyújtott át a gyerekeknek, amelyben megkapták a Vízivándor Tábor feliratú pólókat.
„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség azért csatlakozott a programhoz, hogy a tábor ideje alatt olyan szakszerű ismereteket nyújtson a gyerekeknek, amelynek köszönhetően máskor is a vízitúrázást választják a szabadidő eltöltésére, s a következő alkalommal már családjukkal közösen biztonságosan tudnak közlekedni a vízen. A szövetség azt is fontosnak tartotta, hogy képzett túravezetők segítsék a csoportokat, ráadásul a szervezés minden terhét levettük a pedagógusok válláról, akik mindent készen megkapnak a sátraktól, az étkeztetésen keresztül, a lapátokon át egészen a mentőmellényekig. Így a tanároknak csak pedagógia feladatokra kell koncentrálni, ahol nem csak az a fontos, hogy elsajátítsák a vízen járás fortélyait, hanem hogy az adott helyszín kulturális értékeivel, természeti szépségeivel megismertessék a gyerekeket hangulatos tábori keretek között” – tette hozzá Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke.