Kezdőlap Események Bor – és  pálinkakóstolás, neves fellépők, őrületes fesztiváli hangulat –  EZT IGÉRI...

Bor – és  pálinkakóstolás, neves fellépők, őrületes fesztiváli hangulat –  EZT IGÉRI IDÉN A XVIII. SOLTVADKERTI BORFESZTIVÁL

 

Idén nyáron, július 1-2. között kerül megrendezésre Soltvadkerten a Borfesztivál elnevezésű rendezvénysorozat, amely hívogató programpalettájával sok környékbeli és távolabb élő fesztiválozót csábít az idilli környezetéről elhíresült Vadkerti-tó területére.

A XVIII. alkalommal megszervezett Borfesztivál – az előző évekhez képest – idén még változatosabb programokkal, pincészetekkel és fellépőkkel várja a szórakozni, valamint kikapcsolódni vágyó résztvevőket.

 

A soltvadkerti Komszolg Kft. szervezésében zajló két napos rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára legideálisabb programot.

A szombati nap főként – ám nem pusztán – a fiatalokat és a bulizni vágyókat fogja megcélozni, 13 órakor ugyanis elindul a „Játék határok nélkül 2.0.” elnevezésű izgalmas sportverseny, amely kreatív ás kalandos feladatokat, a nyertes csapatnak pedig Ödön a Bödön vándorkupát ígér.

16 órakor kerül sor a XVIII. Borfesztivál megnyitójára, amelyet az április 28-án, a Művelődési Házban megrendezett XXII. Cserszegi fűszeres és VI. Irsai Olivér Országos Bor – és Pálinkaverseny ünnepélyes díjkiosztója, valamint a „Játék határok nélkül 2.0.” sportverseny eredményhirdetése kísér majd.

Természetesen az ízletes és könnyed borok hamar meghozzák majd a hangulatot egy kis mulatáshoz, amelyet a 18:30-kor fellépő Bohemian Betyars koncert garantáltan meghoz a hegedűs-bőgős népzenei, mégis alternatív vonalával, valamint lendületes, pörgős számaival.

 21 órától az Intim Torna Illegál lesz látható a színpadon, 23 órától pedig DJ Voksán Virág biztosítja majd az igazi parti-hangulatot. A hajnali órákban fellép a San Francisco Beat Disco, amely hajnalig tartó szórakozást kínál a fesztiválozók számára.

Természetesen a vasárnap is bővelkedni fog eseményekben, hiszen ezen a napon kerülnek középpontba a gyermek – és családbarát programok, úgymint 15 órától a Minta Pinty zenekar, később a bor énekeiről is ismert Vivat Bacchus, a soltvadkerti Kurcz Szandi, aki számos tehetségkutató versenyben megmutatta már énekhangját, illetve az est sztárvendégeként Rúzsa Magdi énekesnő.

A XVIII. Borfesztivál ideje alatt nem csak híres fellépők, hanem a helyi kézművesek is kitelepülnek, de az elismert pincészetek, pálinkafőzdék is látogathatók lesznek, többek között az Erdős Borászat, az Eredet Pince, a Font Pincészet, a Frittmann Borászat, a Galambos Borház, a Galántai Pincészet, a Lantos Borászat, a Schiszler Borászat, Schiszler Pálinka, valamint a Szekeres Pálinka kínál majd minőségi borokat és pálinkákat.

A XVIII. alkalommal megrendezett fesztiválon – csakúgy, mint az előző esztendők során – idén is képviselteti majd magát a helyi Kremer Fülöp Borlovagrend, amelynek tagjai hivatásuknak érzik Soltvadkert és a környék borainak a népszerűsítését az országban és a határon túl egyaránt.

 

Jegyárak a kép alatt.


Jegyárak Szombat – Vasárnap
FELNŐTT NAPIJEGY: 1800/FŐ
GYERMEK NAPIJEGY: 600/FŐ