Kezdőlap Események Startolt a II. Barackpálinka – és Borfesztivál 

Startolt a II. Barackpálinka – és Borfesztivál 

 

A pálinkafőzők, borászok és a fesztiválozók megáldásával, valamint a pálinka – és borrendek ünnepélyes felvonulásával vette kezdetét a második alkalommal megrendezésre kerülő Barackpálinka – és Borfesztivál június 20-án, kedden.

Az egyre nagyobb népszerűségre szert tevő fesztivál idén is változatos zenei kínálatot, a Bács-Kiskun megyei borkultúra maradandó értékeit és a városi kikapcsolódás lehetőségeit nyújtja a Főtérre látogatók számára.

A nyitónap keretében 18 órakor a Fusion212, a Magnus Aircraft innovatív benzinmotoros, kompozit sportrepülőgép repült át a főtér felett, majd a Grapecine Show Dance Club nyújtott nosztalgikus táncprodukciót a közönség részére.

Az ünnepélyes fesztivált Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyek Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, aki többek között kihirdette az idei „Kecskemét Város Bora” és a „Bács-Kiskun Megye Bora ” megtisztelő címeket a pincészetek számára. Természetesen nem maradhatott el a Kunsági pálinka- és borrendek ceremóniái, illetve a fesztivál pálinkájának és borának kihirdetése sem. A díjazásokat a „Barackvirágos Madonna” ünnepi körmenet zárta.

A nap folyamán számos más programon is részt lehetett venni. A főtéri kisszínpadon meseszínházra, bűvészbemutatóra és egyéb gyermekprogramokra került sor, de különböző ifjúsági programok – csocsó, asztalitenisz, kvízjátékok – is színesítették a nagyszabású esemény első napját.

Az este folyamán olyan népszerű zenei előadók léptek színpadra, mint az ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL és a HANG OVER GANG zenekar.