Kezdőlap Állati Szombaton is színes programok várják a Tojásfesztivál résztvevőit

Szombaton is színes programok várják a Tojásfesztivál résztvevőit

 

Tegnap délután kezdődött Kecskemét Főterén a III. Országos Tojás Sokadalom- Tojásfesztivál, amely már az első napon is hatalmas sikernek örvendett.

A ma délelőtti programokat Takács Emese tárogató műsora nyitotta, majd a Kodály Zoltán Vegyeskar kórusműveit hallhattuk. A zenés programok itt még nem értek véget, hiszen ezt követően a Lakó Sándor Kamarazenekar előadására került sor. Tizenegy óra után nem sokkal a Műkertvárosi Nyugdíjas Klub Gyöngyvirág Énekkara szórakoztatta a nagyérdeműt népdalokkal. Az idősebb generációt a Kecskeméti Kodály AMI Mátyás iskolai néptánccsoport követte.

A program folytatása izgalmas volt mindazok számára, akik szeretik a varázslatot, hiszen Lui Bűvész egy interaktív előadással kápráztatta el a kicsi és nagy gyerekeket egyaránt. Akik esetleg teljesen elvesztek volna a csodák és misztikumok világában, azokat a Kecskeméti ütHősök előadása garantáltan vissza hozta a valóságba.

A nap további részében szintén a zenén és a táncon volt a hangsúly, amit a Vadhajtás Citerazenekarnak, a Hirös Barackvirág Tánccsoportnak, a Barátok együttesnek, valamint az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesületnek köszönhetünk. Délután négy órától A Horváth-Deák Classic Duó, illetve a Mosolyra Hangolók örvendeztették meg a közönséget koncertjükkel.

Az éjszakába nyúló buli hangulatáról a Hegyalja Folk együttes, a KFT és a Nova Prospect zenekar gondoskodik.

A fesztivál szerves részét képezi Magos Zoltán főzőshowja, amelynek keretein belül számos tojásos ételkülönlegességgel ismerkedhettünk meg.