Kezdőlap Állati Takács Tamara és Vad Ninetta egy hajóban indul a válogatón

Takács Tamara és Vad Ninetta egy hajóban indul a válogatón

Új női páros mutatkozik be a jövő hétvégi szegedi első Európa- és világbajnoki válogatóversenyen. Fábiánné Rozsnyói Katalin, valamint Simon Miklós tanítványai, vagyis a szegedi Világkupán K-1 500 méteren szereplő Takács Tamara és Vad Ninetta ül egy hajóba.

Remek formát mutat egyesben Takács Tamara és új lendületet kapott Vad Ninetta is a női mezőnyben. A két versenyző a május eleji rangsorolón és a szegedi Világkupán is jól teljesített, így nem is olyan váratlan húzás a részükről, hogy párosban közösen futnak neki az első válogatónak.
„A páros minden évben ilyenkor kerül terítékre, és mindig több tényezőtől függ, hogy kivel próbálkozik az ember. Persze elsősorban az egyes teljesítmény dönt, örök szabály, hogy csak akkor szabad párosban gondolkodni, ha valaki egyesben is megfelelően gyors” – mondta Vad Ninetta, aki már két közös edzést letudott Takács Tamarával.
„Idáig minden rendben működik a hajóban, ezt érezzük belül, és ezt mondják az edzőink is, vagyis nagy reményeket fűzök a szereplésünkhöz” – folytatta Simon Miklós tanítványa, aki elégedetten zárta a Világkupát.
„Nehéz volt ez a verseny, mert egy hétvége alatt nagyon sok futamot kellett menni különböző számokban. Talán az én pályafutásomban ilyen sűrű programra még nem is volt példa. De ami számomra a legfontosabb: egyre többször érzem azt, amit már régen szerettem volna” – magyarázta Vad Ninetta, aki új technikát gyakorolt be Simon Miklósnál, és már jól látja: minden apró mozdulatnak nagy jelentősége van.
Takács Tamara is az apró mozdulatokról beszélt, amíg a páros került szóba.
„Igazság szerint egyből stabilak voltunk a hajóban, a technikánk illeszkedik, a lábmunkánk is azonos, nem volt bennünk kérdőjel. Először Ninetta ült elől, amivel nem volt gond, de kipróbáltuk úgyis, hogy én sztrókolom az egységet, s ebben a felállásban maradtunk – mondta Takács Tamara, aki a felkészüléséről is beszélt. – Jobb formában vagyok már, mint a tájékoztatón és a Világkupán. Sokat gyorsultam, az iramom egyre jobb. Általában egyedül készülök, de azért akadnak hetek, amikor edzőpartner is van mellettem. A múlt héten például velem edzett Borsodi Géza tanítványa, Gamsjäger Lisa, de a válogatóig, a páros edzéseket leszámítva, egyedül vagyok. Amit egyáltalán nem bánok, hiszen csak magamra kell figyelnem, magamat kell felülmúlnom.”