Kezdőlap Események Újabb 3,3 milliárd forint érkezik Bács-Kiskun megyébe

Újabb 3,3 milliárd forint érkezik Bács-Kiskun megyébe

Június első napjaiban újabb két, tavalyi évben beadott TOP-os pályázat támogatásáról született kormánydöntés: az eddigi két legnagyobb fejlesztési elképzelés, összesen 3,3 milliárd forint értékben, kapott pozitív elbírálást. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteiben 2016-ban benyújtott 197 megyei pályázat közül így 129 már biztosan megvalósul.

 Kiskunfélegyháza mintegy 2 milliárd forint összköltségű, TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00004 azonosítószámú, „Félegyháza újjáépül” címet viselő projektje keretében soha nem látott léptékben, innovatív és klímabarát módon újulnak meg a városközpont közterületei, többek között a Béke tér, Petőfi tér, Kossuth utca és a Hősök Parkja.  A projekt által érintett területeken sor kerül a zöld- és közlekedőfelületek rehabilitációjára, kerékpárforgalmi létesítmények kiépítése, közbiztonság javítását szolgáló fejlesztésekre, aktív rekreációs terek, játszóterek korszerűsítésére és kialakítására, kiegészítve a Béke téri piac gazdaság-ösztönző fejlesztésével.

 

Hasonló beruházás lesz Baján is, 1,3 milliárd forint értékben a TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00006 kódszámú, „Baja – Zöld Város Gazdaságfejlesztési Program” című pályázat keretében: megvalósul a Dr. Alföldy József tér megújítása és a kapcsolódó Vöröshíd sétány kialakítása, amely segítségével városi aktív rekreációs zöldterületek jöhetnek létre. Megújítják továbbá a korszerűtlen piac területét és épületét is. A fejlesztéseknek köszönhetően az önkormányzat és a helyi vállalkozások fejlesztései összehangolódnak, mely az élhető városi környezet kialakításán túl a gazdaság fejlődését és a foglalkoztatás bővülését is eredményezi.