Kezdőlap Események Csillogó járgányok, izgalmas programok, látványos tuning bemutatók – Ilyen volt az I....

Csillogó járgányok, izgalmas programok, látványos tuning bemutatók – Ilyen volt az I. Lajosmizsei Tuning Fesztivál

Július 22-én, szombaton került sor az autórajongók által várva várt I. Lajosmizsei Tuning Fesztiválra, amely rendkívül színes programpalettájával az egész országból, sőt a határon túlról is vonzott látogatókat Lajosmizsére.

Sokan a régió egyik legkiválóbb autós fesztiváljaként könyvelték el az eseményt, hiszen a lehengerlő autós-programok mellett izgalmas táncelőadásra, air-ride showra, Besenyei Péter közreműködésével pedig egy lélegzetelállító műrepülő-bemutatóra is sor került, így azok is jól érezhették magukat, akik nem feltétlenül az autók miatt vettek részt az eseményen. A szervezők nagy örömére a kezdeti esőzések sem tántorították el a látogatókat.

Basky András, Lajosmizse polgármestere a fesztivál megnyitását követően e-képp foglalta össze az egynapos rendezvényt:

„Még az ősszel keresett meg Sápi Róbert főszervező, aki Lajosmizsén szerette volna megvalósítani az általa megálmodott izgalmas autósfesztivált. Személy szerint igazán jó dolognak tartottam ezt a kedvezményezést, ugyanis a helyi kulturális programok mellett ezzel a rendezvénnyel is öregíteni tudjuk Lajosmizse hírnevét.
A Tuning Fesztivál már a szervezés alatt rendkívül sikeresnek ígérkezett, ugyanis több, mint 200 sofőr jelentkezett be az autójával. Örömmel töltött el, hogy Lajosmizse polgármestereként én nyithattam meg a rendezvényt és a díjátadásban is részt vehettem. Bízunk abban, hogy jövőre is hasonló sikerekkel, igazi családi hangulatban telik majd a II. Lajosmizsei Tuning Fesztivál és az esemény szervezőinek továbbra is szívügye marad városunk jó hírneve.”

Csak úgy, mint ahogy azt az autós fesztiválokon már megszokhattuk, itt is bárki megmérettethette magát különböző versenyszámokban, többek között gumikihajító, felnikitartó, hangnyomó, kipufogó, autós-limbó és autó-szépségverseny TOP 10 magyar kategóriában.

Az esemény főszervezője, a tizenhárom éve autóépítéssel foglalkozó Sápi Róbert így foglalta össze az első alkalommal megrendezett fesztivál legemlékezetesebb pillanatait, eredményeit, tanulságait, de az autórajongók nagy örömére kitért a II. Lajosmizsei Tuning Fesztivál szervezésével kapcsolatos elképzeléseire is.

Az I. Lajosmizsei Tuning Fesztivál felülírta a várakozásainkat, hiszen rendkívül jól zajlottak a programok, hatalmas volt az érdeklődés, ráadásul mintegy 250 sofőr regisztrálta be magát az autójával.
Igyekeztünk úgy szervezni a programkínálatot, hogy minden résztvevő megtalálja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot, így nem a véletlen műve, hogy megközelíthetőleg 800 aktív résztvevővel zajlott az esemény.
 A fesztiválon ismételten bebizonyosodott, hogy a tuning világa milyen hatalmas családot foglal magába és mennyire összetartó társaság vagyunk, így a jövőben is szeretném tovább vinni a rendezvényt.

A tervek szerint a következő Lajosmizsei Tuning Fesztivál 2018. július 21-én kerül majd megrendezésre, kiemelten még nagyobb és izgalmasabb programok kíséretében, amelyek jelenleg is szervezés alatt állnak. Az autós világ számomra egy szerelem és bízok abban, hogy jövőre is ennyire sikeres lesz a rendezvény.”

Sápi Róbert egyébként évek óta lelkes adományozója a különböző jótékonysági szervezeteknek. Idén a fesztiválozó vendégeket is erre buzdította, a belépésnél ugyanis lehetőség volt mind anyagilag, mind pedig különböző adományok formájában támogatni a Mentsvár az Állatokért Alapítványt, valamint a Kiskunfélegyházán élő Török Jánoska beteg kisfiú ellátását kupakadományokkal. A szervezők elmondása szerint rengeteg adomány gyűlt össze, ezúttal is szeretnék megköszönni a nagylelkű támogatásokat.

Az esemény zárásaként köszönetet mondtak a szervezők, majd kiosztásra kerültek a jól megérdemelt díjak is a versenyzők részére.

Sápi Róbert, a fesztivál főszervezője ezúttal is szerette volna megköszönni szervezőtársainak a közreműködést.

„Köszönettel tartozom, mindazoknak, akik közreműködtek az esemény megszervezésében:
Kocsis Viktóriának, Kocsis Nikinek, Majláth Éduának, Hund Katának, Sápi Milánnak és Bátori Árpádnak.
Köszönöm, nélkületek nem jöhetett volna létre a fesztivál!

Jövőre is megéri ellátogatni az immár II. Lajosmizsei Tuning Fesztiválra, ahol még izgalmasabb programokkal és fellépőkkel várnak Téged is!

Az eseményen készített fényképek Galériánkban megtekinthetők: