Kezdőlap Események Fergeteges hangulat a soltvadkerti XVIII. Borfesztiválon

Fergeteges hangulat a soltvadkerti XVIII. Borfesztiválon

 

Soltvadkerten idén nyáron, július1-2. között került megrendezésre a Borfesztivál elnevezésű rendezvénysorozat, amely a hívogató programpalettájával sok környékbeli és távolabb élő fesztiválozót csábított az idilli környezetéről elhíresült Vadkerti-tó területére.

A XVIII. alkalommal megszervezett Borfesztivál változatos programokkal, pincészetekkel és fellépőkkel várta a szórakozni, valamint kikapcsolódni vágyó résztvevőket.

A soltvadkerti Vadkert-Komszolg Kft. szervezésében zajló két napos rendezvényen minden korosztály megtalálta a számára legideálisabb programot, hiszen a szombati nap főként a fiatalokat és a bulizni vágyókat célozta meg, mivel 13 órakor a „Játék határok nélkül 2.0” elnevezésű izgalmas sportverseny kezdődött, amely kreatív és kalandos feladatokból állt. A versenyt a Bócsapat nyerte, akik egy üveg bort és egy 50 gombóc fagylaltra érvényes kupont kaptak.

A XVIII. Borfesztivál megnyitójára 16 órakor került sor, amelyet az április 28-án, a Művelődési Házban megrendezett XXII. Cserszegi fűszeres és VI. Irsai olivér Országos Bor- és Pálinkaverseny ünnepélyes díjkiosztója.

Természetesen az ízletes és könnyed borok hamar meghozták a hangulatot a mulatáshoz, amelyet a 18.30-kor fellépő Bohemian Betyars, majd a 21 órától az Intim Torna Illegál, 23 órától DJ Voksán Virág, majd a hajnalig tartó szórakozást SanFrancisco Beat biztosította.

Természetesen a vasárnap is bővelkedett eseményekben, hiszen ezen a napon kerültek középpontba a gyermekek, akiket családbarát programok, kézműves foglalkozások, illetve arcfestés várt. 15 órától a MintaPinty zenekar, később a bor énekeiről ismert Vivat Baccus, a soltvadkerti Kurucz Szandi, aki számos tehetségkutatón megmutatta már énekhangját, illetve az est sztárvendége Rúzsa Magdi volt, aki fergeteges hangulatú, színvonalas koncerttel zárta az estet.

A XVIII. Borfesztivál ideje alatt az elismert pincészetek, pálinkafőzdék is látogathatóak voltak, többek között az Erdős Borászat, az Eredet Pince, a Font Pincészet, a Frittmann Borászat, a Galambos Borház, a Galántai Pincészet, a Lantos Borászat, a Schiszler Borászat, Schiszler Pálinka, a Szekeres Pálinka valamint a vendégborászatok, mint a Szentpéteri Borház, a Hajós-Bajai Borvidékről a Koch Borászat kínált minőségi borokat és pálinkákat.

Újdonság volt Dalmácia Konoba Borpince magyar történelmi borvidékek borászatát  bemutató válogatása egyéb tájegységek boraival kiegészítve. Így a Szerémség, Baranya és az Erdődi Járás, a Zagorje  (Észak-nyugat Horvátország), Isztria és Dalmácia különleges, mediterrános „fűszerezésű” borainak kóstoltatása.