Kezdőlap Régió Gál Szilvia, független jelölt lett Orgovány polgármestere

Gál Szilvia, független jelölt lett Orgovány polgármestere

A július 16-i, vasárnapi időközi választások során Gál Szilvia független jelöltet választották meg Orgovány polgármesterévé. A korábbi polgármester asszony, Lóczi Boglárka a harmadik helyen végzett. A választásokat követően a képviselő testület is megújult.

Az Alföldi Régió Magazinnal készült interjú során Gál Szilvia kitért a település jövőbeli tervezett fejlesztéseire, amelyek között szerepel az egészségház felújítása, a helyi általános iskola energetikai korszerűsítése, illetve a Területi Operatív Programban való részvétel is. A közmunkaprogrammal kapcsolatban a polgármester elsődleges célja, hogy minél több ember számára tudjanak munkát, ezáltal megélhetést biztosítani.

A község az augusztus 19. és 27. között megrendezésre kerülő Hírös Hét Fesztivál keretein belül is képviselteti majd magát, ahol az orgoványi kultúrcsoportok fellépésére és egyéb érdekes programokra is lehet majd számítani.

Ami a karácsonyi időszakot illeti, a helyi művelődési házban idén négy hetes adventi programsorozattal kedveskednek az orgoványiak számára.

„Bízunk benne, hogy Orgovány közösségét tovább tudjuk erősíteni munkánkkal.”- tette hozzá Gál Szilvia a település polgármestere.