Kezdőlap Kecskemét Kecskeméten az Együtt vándorkiállítása

Kecskeméten az Együtt vándorkiállítása

Pénteken, 2017. július 14-én 12:30-kor Juhász Péter, az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke és Hugyecz Zoltán, kecskeméti politikus sajtótájékoztató keretében mutatta be Kecskeméten az Ellopott ország elnevezésű vándorkiállítást, amely július 5-én indult útjára.

 Magazinunk Szigetvári Viktorral beszélgetett a kiállításról.

Milyen céllal indult el a kiállítás, miről szól?

 „Mi tavaly nyáron kezdtük el a kiállítást, installációval, mert ez országszerte könnyen szállítható. Szeptemberig bejárjuk az ország minden megyei jogú városát és néhány budapesti kerületet, illetve ezeken kívül próbálunk még több helyre eljutni. Az a célunk, hogy bemutassuk, hogy 2010 óta a jelenlegi kormány mennyi pénzt vett el a magyar adófizetőktől. Mi megszámoltuk ezt, ez az összeg 12 ezermilliárd forint, ami minden magyar polgárra, adófizetőre 1,2 tized millió forintot jelent. Fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk a programunkat és persze a kampányban azok a jelöltjeink vannak feltűntetve, akiket mind a 106 választókörben bemutattunk már.”– mondta Szigetvári Viktor

Önnek milyen tapasztalatai vannak az eddigi kiállításokkal kapcsolatban?

 A héten eddig Szegeden, illetve Kaposváron jártunk. Az a tapasztalat, hogy sokan megállnak, megnézik az installációt. Valahol kiüresedett a városközpont, valahol pedig több emberrel tudunk találkozni.
Újságokat és szórólapokat is osztunk, amelyeket a legtöbbször el is fogadnak. Mi a magunk közösségét szervezzük, sokan bíztatnak bennünket. Fontos még megemlítenem, hogy az egyre rosszabb médiaviszonyok között korlátozva van a sajtószabadság, ezért mindenhol a helyi sajtót szeretnénk tájékoztatni.
Jelenleg Hugyecz Zoltán is segítségünkre igyekezett, aki 2019-ben az Együtt által is támogatott polgármester jelölt lesz.”– nyilatkozta a politikus.

A közeljövőben még hol lehet számítani a kiállításra?

 „Holnap Ráckevére megyek, Nyíregyháza felé, a jövő héten pedig Miskolc felé és Békéscsabára is ellátogatunk. Számításaink szerint szeptember tizedikéig fogjuk elérni az összes megyei jogú várost.”– tette hozzá befejezésként az Együtt választmányának elnöke