Kezdőlap Események Kiállítás nyílik Hegedűs 2 László műveiből a brüsszeli Balassi Intézetben

Kiállítás nyílik Hegedűs 2 László műveiből a brüsszeli Balassi Intézetben

A Szocialista szürrealizmus titokzatos bája címmel kiállítás nyílik Hegedűs 2 László műveiből csütörtökön a brüsszeli Balassi Intézetben.

    A tárlat képei a kelet és nyugat két jellegzetes művészeti izmusának ötvözetéből jöttek létre. A képanyagot A nagy fehérvári árvíz című rövidfilm egészíti ki, amelyhez a szöveget Esterházy Péter írta és ő is volt a narrátor.
A Munkácsy- és Balázs Béla-díjas alkotó „vizuális szimfóniájának” brüsszeli bemutatója csütörtök este lesz. A tárlat 2017. szeptember 13-ig látogatható.

 Hegedűs 2 László 1950-ben született Nagyhalászon. A vizuális műfajokat átfogó alkotásaival rendszeresen vesz részt magyarországi és nemzetközi kiállításokon, művei az összes fontos hazai közgyűjteményben megtalálhatók, de jelentős nemzetközi kortárs gyűjtemények is őrzik munkáit.
Grafikát, fotót, mozgóképet, festményt, plakátot, objektet, művészkönyvet, lemezt, installációt és illusztrációt is készít. A Balassi Intézet ismertetése szerint Hegedűst „nevezhetnénk egyaránt képzőművésznek, fotóművésznek, filmrendezőnek – hiszen mindegyik területen kiemelkedő kvalitású művekkel tette le a névjegyét”.

(MTI)