Kezdőlap Olvasgató Öldöklő csata zajlott C-2-ben

Öldöklő csata zajlott C-2-ben

Óriási hajrá után nyert Korisánszky Dávid és Mike Róbert párosa a második válogatón C-2 1000 méteren, csak jobb berúgással tudták megverni a nagyot finiselő Vasbányai, Kiss duót. Nyert Medveczky Erika női K-1 500 méteren, így ebben a számban szétlövés lesz, míg női K-2 500 méteren ismét győzni tudott a Takács Tamara, Vad Ninetta összeállítású egység. 

Hatalmas örömordítás szakadt ki Medveczky Erikából a K-1 500 méter céljában. Az 1000 méteren korábban több világbajnoki címet is szerző versenyző az elmúlt években sokszor próbálkozott a rövidebb távon, de nem tudott maradandót alkotni, az idén azonban fantasztikus formában van 500 méteren is. Tulajdonképpen végig uralta a döntőt, pedig látszott, hogy az első válogatón győztes Takács Tamara és a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina is kiváló formában van.

“Rengeteg teher lejött rólam a célban, azért kiabáltam. A döntőben csak Tamarát figyeltem és arra gondoltam, ha mögöttem van, akkor én sem lehetek annyira hátul. Boldoggá tesz, hogy tudtam nyerni, olyan érzés, mintha csak most, 29 évesen kezdtem volna el kajakozni. Eddig egy szétlövésen vettem részt és ott tudtam nyerni, úgyhogy várom a Tamara elleni összecsapást” – mondta Medveczky Erika.

Férfi C-2 1000 méteren a már rajt után gyorsan kialakult az erősorrend. Az első válogatót nyerő Korisánszky Dávid, Mike Róbert duóval csak a Vasbányai Henrik, Kiss Tamás egység és a Sarudi, Fekete páros tudta tartani a lépést. Korisánszkyék végig vezettek és úgy tűnt, hogy az első válogatóhoz hasonlóan simán nyernek, az utolsó 200 méterre érkezve azonban hatalmasat robbantottak Vasbányaiék, így drámai finist láthatott a szolnoki közönség. A férfias küzdelem végén, a jobb berúgásnak köszönhetően nyert a Korisánszky, Mike páros, akik a célba érve beborultak és a fáradságtól csak nagyon nehezen tudtak kikászálódni a vízből.

“Komolyan azt hittem, hogy megfulladok, mert a csuklómról nem tudtam leoldani a lapátot, a vádlim pedig beszorult a hajóba – mesélte Mike Róbert, aki ráadásul a vízben éppen a párjára esett rá, így Korisánszky Dávid számára sem voltak könnyűek a győzelem pillanatai, de szerencsére a vízimentők gyorsan kihúzták a versenyzőket a partra, ahol még percekig pihegtek. “Nekem az utolsó 200 méter benne van a top3 fájdalomérzetben. A taktikánk egyébként ugyanaz volt, mint az első válogatón, 800-nál azt hittem, hogy ez is sima lesz, de Tamásék hatalmasat indultak, viszont addigra már vérszemet kaptam és úgy voltam vele, hogy ezt most “széttépem” – tette hozzá Korisánszky Dávid.

Női 500 méteres párosban viszont meglepően simán nyert a Takács Tamara, Vad Ninetta duó. Mögöttük Malcsiner Eszter és Racskó Fruzsina lett a második, több mint egy másodperccel lemaradva, a harmadik helyen pedig a 200 métert megnyerő aHagymási Réka, Szabó Ágnes összeállítású egység futott be.

“Könnyebb volt ez a győzelem, mint az első válogató megnyerése, többet tudtunk rá készülni, bíztunk egymásban és végig uraltuk a pályát” – mondta Vad Ninetta. „Rendbe tudtam rakni fejben, hogy nem sikerült úgy az egyes nekem, ahogy szeretettem volna. Párosban viszont minden csapásunk tervszerűen alakult, a K-1-es szétlövés hangulatára pedig kiváncsi vagyok, mert még sosem vettem részt olyanban” – tette hozzá Takács Tamara.