Kezdőlap Régió Őrizetbe vették a lopással vádolt kiskunhalasi férfit

Őrizetbe vették a lopással vádolt kiskunhalasi férfit

A kiskunhalasi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett, lopás vétség és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette K. Gábor helyi lakost.

A 26 éves férfi a gyanú szerint 2017. június 27-én 3 óra körüli bemászott egy kiskunhalasi ház udvarára, ahol az ott parkoló Peugeot Boxer típusú teherautó bal hátsó ablaküvegét betörte, majd a jármű utasteréből eltulajdonított egy motoros láncfűrészt. A gyanúsított ezt követően egy másik ház lakásba is bejutott úgy, hogy az ajtón lévő szúnyoghálót kivágta, majd az ajtó akasztóját egy résen keresztül kinyitotta. Az ingatlanból egy kocsikulcsot, alkoholt, valamint egy sportcipőt lopott el. A kocsikulccsal a férfi kinyitotta az utcán parkoló Opel Vivaro kisbuszt, ahonnan személyes okmányokat és egy bankkártyát tulajdonított el.

Kiderült az is a nyomozás során, hogy a férfi 2017. június 22-én 15 óra 30 perc körüli Kiskunhalas belterületén odalépett egy idős asszonyhoz, aki a kerékpárját tolta. A bicikli kormányán rajta volt a sértett táskája, amit a gyanúsított ellopott. A táskában benne voltak a nő személyes okmányai, valamint készpénze is.

A nyomozók az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)