Kezdőlap Események Szeptemberben mutatják be a Hetedik alabárdost

Szeptemberben mutatják be a Hetedik alabárdost

Szeptember 21-én mutatják be a Magyar Nemzeti Filmalap fiatal tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjának első filmjét, a Hetedik alabárdos című vígjátékot – közölték a készítők az MTI-vel hétfőn.

    Vékes Csaba filmje egy napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nemcsak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdenie kezd.
A film szerepeiben a Fekete keféből is ismert Bánki Gergely; a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Sárközi-Nagy Ilona; valamint Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna és Polgár Péter láthatóak.
A forgatókönyvet Vékás Csaba írta, az operatőr Bálint Dániel. A film zenéjét a Szakértők együttes vezetője, Kovács Márton szerezte, közreműködött Zságer-Varga Ákos a Zagar zenekarból. A producerek Herendi Gábor, Fancsikai Péter, Fancsikai Eszter, Vékes Csaba és Szentesi Zsolt voltak – olvasható a közleményben, amely szerint a filmet a Skyfilm Production mutatja be.

(MTI)